To je to što me zanima!

Jakovina tvrdi: Pomoći ćemo svima koji su stvarno oštećeni

Bit će još odšteta, ali samo za one koji su stvarno stradali, a ne onima koji žele profitirati, rekao je ministar poljoprivrede o pomoći poplavljenim poljoprivrednicima
Vidi originalni članak

Pomoći ćemo svima koji su stvarno oštećeni poljoprivredni proizvođači. Na tuđoj nesreći ne bi trebalo profitirati. Ovo nije jedini set mjera, danas je isplaćeno 10 milijuna kuna. Bit će još odšteta, ali samo za one koji su stvarno stradali, a ne onima koji žele profitirati, rekao je u srijedu u emisiji HRT-a Otvoreno ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i tako odgovorio na pitanje kada će stići pomoć poplavljenim poljoprivrednicima. 

Naime, prijavljena je površina od preko 20.000 hektara za odštetu, a prve ortosnimke pokazuju štetu na oko 7800 hektara.

Vlada kaže da će pomoći poljoprivrednicima za sljedeću sjetvu. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • 02.10.2014.

    dobro i priča čovjek treba im pomoć pod hitno svima u Saboru, županijama, gradovima, općinama itd...

  • samo pošteno_1 02.10.2014.

    ja znam puno gospodarstava među kojima je i moje koji niti kune neće dobiti a pretrpjeli smo ogromne štete od proljetnih poplava. A isto tako znam nekoliko njih kojima parcele nisu znatnije stradale a procijenjene su na 100%. Ukazivali smo na to ali nitko ništa nije poduzeo. Nije svaka kultura isto stradala ali što to vrijedi objašnjavati kada će pomoć dobiti samo oni politički podobni a mi se moramo snalaziti kako obaviti jesensku sjetvu i oranje i naravno najvažniju stavku riješiti a ona je VRATITI DUGOVE.

  • deda62 02.10.2014.

    a tko će to odlučivat tko je oštečeni a tko nije.Ja mislim da će to biti po partijskoj liniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare