To je to što me zanima!

Jandroković: Hrvatska se s pijetetom prisjeća nevinih žrtava genocida nad Židovima

Sustavno istrebljivanje jednog naroda u zloglasnim logorima smrti pokazuju kakva zla mogu prouzročiti mržnja, rasizam, ksenofobija i nesnošljivost, ističe u poruci predsjednik Sabora
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković priopćio je u četvrtak u povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta, da se Hrvatska obilježavajući Jom Hašoa s velikim pijetetom prisjeća nevinih žrtava genocida nad židovskim narodom tijekom Drugog svjetskog rata.

'CIJENIMO IH' Jandroković u oproštajni posjet primio veleposlanicu Japana

Odajemo počast šest milijuna nevino stradalih ljudi, ali i svim preživjelima i njihovim obiteljima koji svjedoče o strahotama i posljedicama holokausta. Sustavno istrebljivanje jednog naroda u zloglasnim logorima smrti pokazuju kakva zla mogu prouzročiti mržnja, rasizam, ksenofobija i nesnošljivost, ističe u poruci predsjednik Sabora.

'BILO JE NEPODNOŠLJIVO HLADNO' Preživjela je holokaust, a Rusi su je ubili u Mariupolju: 'Živjeli smo u podrumu kao životinje'

Dodaje kako "svijet nažalost, ni danas ne živi u miru''. Povijest nas uči da su društva posebno ranjiva u vrijeme brzih promjena i kriza. I to nam je upozorenje da našoj djeci i mladima moramo ostaviti u nasljeđe poruke mira, solidarnosti, prihvaćanja različitosti i međusobnog uvažavanja, kako se takvi zločini više nikada ne bi ponovili, naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković u povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta Jom Hašoa.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • i.hun 29.04.2022.

    Jesu li se izvinili i oni koji su bili prva država bez židova u Europi?

  • Antifašistaaa 28.04.2022.

    Više vrijedi jedna prava isprika nego lažne svake godine.

  • macor11 28.04.2022.

    L.azes. Inace se ne bi isao klanjati onima koji su genocid na zidovima pocinili.Izgleda da je istina da bi on htio HDZ nakon Plenkovica preuzeti pa se poceo drugima uvlaciti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare