To je to što me zanima!

Jandroković poslao Frattiniju pismo zbog ometanja signala

Nakon što je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije poslala 26 prigovora i dopisa, ali bez rezultata, ministar Gordan Jandroković napisao je pismo
Vidi originalni članak

O problemu ometanja hrvatskih televizijskih programa na području Istre, ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković pisao je talijanskom kolegi Francu Frattiniju. S obzirom da Italija uskoro prelazi s analognog na digitalni signal, ti problemi bi mogli biti još i veći. 

Jandroković je zatražio od Frattinija da zajednički potaknu razmjenu informacija između relevantnih državnih institucija. Ukazao je i na nužnost pridržavanja frekvencijskog plana i međunarodnih sporazuma i korištenja samo onih frekvencija koje su sporazumima i planom dodijeljene operaterima.

- Problem se pokušava riješiti već neko vrijeme. Kako nismo uspjeli odlučio sam pisati Frattiniju. Pozvao sam ga sa se uključi u rješavanje problema u duhu dobrosusjedskih odnosa te međunarodnih konvencija i ugovora čiji su potpisnici Hrvatska i Italija - rekao je Jandroković.

Podsjetimo, zbog jačine talijanskog signala u zapadnoj Istri od prosinca je gotovo nemoguće gledati hrvatske kanale. Italija planira digitalizirati sve regije koje gledaju na hrvatsku obalu do kraja lipnja pa će prouzročiti velike probleme posebno na našim otocima. Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije poslala je 26 prigovora i dopisa, ali bez rezultata.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • stari mudrac 09.02.2011.

    poslao pismo ?????? kaj nema telefon ? ili ne smije nazvati ? tko je taj koji se u ono vrijeme u svijetu usudio ne javit ministru budimiru lončaru, na primjer ? nezamislivo !!!!!!!!!!!!

  • konjina 08.02.2011.

    kako si to rješio - frajeri drhte

  • gradski 08.02.2011.

    u krajnjoj liniji - postoje "školovane" službe koje lako otkriju i ometaju takve odašiljače - legalno! Imamo li mi takve ili samo "mudrijaše" za NEZAMIJERANJE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare