To je to što me zanima!

Jandroković: Vjerujem da ćemo realizirati posao s Izraelom...

O problemima s prodajom izraelskih F-16 Barak zrakoplova, Jandroković je kazao kako postoje ugovori koji definiraju obaveze Izraela, Hrvatske i SAD-a
Vidi originalni članak

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković za RTL Danas komentirao je aktualnu političku situaciju u KUPOVINA F-16 Petrov: Neka Vlada javno kaže što je u ugovorima o avionima Saboru i u zemlji. Jandroković se na početku razgovora osvrnuo na saborsku Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH o kojoj se raspravlja u Saboru i kritike koje su iznesene na njen račun te kazao kako se radi o dobro izbalansiranom tekstu koji ukazuje na pitanje položaja Hrvata u BiH. 

- Hrvati su konstitutivni narod, trebaju biti jednako pravni s ostala dva naroda. Tijekom zadnjih izbora kada su Bošnjaci izabrali predstavnika Hrvata pokazalo se da je duh Daytona narušen i Hrvatska kroz deklaraciju Hrvatskog sabora želi pokazati neslaganje s takvim kršenjem daytonskog duha - rekao je Jandroković. 

F-16 Kolinda o avionima: Inzistiram da dobijemo što smo dogovorili

- Ovo je važno jer je to poruka koju upućujemo i Hrvatima u BiH i međunarodnoj zajednici. Diplomatskim djelovanjem pokušavamo upozoriti svijet o tome što se zbiva u BiH, da se na jedan neprimjeren način preglasavaju Hrvati i to Daytonom nije dogovoreno. Hrvati su egzistencijalno ugroženi u BiH, mi smo po Ustavu dužni brinuti o Hrvatima van domovine i to ćemo činiti - izjavio je. 

O problemima s prodajom izraelskih F-16 Barak zrakoplova, Jandroković je kazao kako postoje ugovori koji definiraju obaveze Izraela, Hrvatske i SAD-a.

ŠTO JE POTPISALA HRVATSKA? Rasplet situacije oko F-16? U petak sastanak SAD-a i Izraela

- Ono što sam čuo od ministra obrane i nadležnih za taj posao, odgovornost nije na hrvatskoj strani. To je problem između SAD-a i Izraela. Izrael je preuzeo određen obveze i nadam se da će ih ispuniti - kazao je Jandroković.

Tvrdi kako je saslušao mišljenje stručnog povjerenstva koje je procijenilo da je izraelska ponuda najbolja te da je Vlada tu da povjerenstvu da povjerenje.

- Ja vjerujem da će do konačnog dogovora doći i da ćemo realizirati posao - tvrdi Jandroković.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Papatest 14.12.2018.

    Vjerovao si ti i u Sanadera i Pkenkovića,vazelin

  • ljubica ljubičica_1 13.12.2018.

    Meni je drago da te stare kante ne uvezemo.

  • Smoke_on_the_Water 13.12.2018.

    Savezništvo i prijateljstvo SAD, Izraela i Hrvatske nije mjerljivo nikakvim novcem. To je neprocjenjivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare