To je to što me zanima!

Janša: 'EU treba dati Ukrajini perspektivu punog članstva'

"Rusko priznanje dva separatistička teritorija u Ukrajini predstavlja očitno kršenje međunarodnog prava i dogovorova iz Budimpešte i Minska", rekao je predsjednik slovenske vlade Janez Janša
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Janez Janša osudio je odluku Rusije da prizna ukrajinske separatističke regije Donjeck i Lugansk, te se zauzeo da Europska unija ponudi Ukrajini "perspektivu punopravnog članstva".

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

IMAJU BLISKE ODNOSE Janša će ugostiti Viktora Orbana uoči izbora u njihovim zemljama

"Rusko priznanje dva separatistička teritorija u Ukrajini predstavlja očito kršenje međunarodnog prava i dogovora iz Budimpešte i Minska. Slovenija osuđuje taj nezakonit čin. EU mora Ukrajini ponuditi perspektivu punopravnog članstva," napisao je predsjednik slovenske vlade na Twitteru.

ANDREJ, MOŽE PRIJEVOZ? Avion slovenske Vlade zapeo na servisu, pa je Janša letio kući s Plenkovićem: 'Iskoristili smo to'

Janša je u ponedjeljak u Sloveniji imao bilateralni susret sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, nakon kojega su se obojica založili za deeskalaciju sukoba i političko rješenje krize oko Ukrajine.

POTPORA UKRAJINI Janša: 'Dogovorio sam posjet Ukrajini do kraja ovog mjeseca'

Janša je nakon susreta s politički bliskim mađarskim premijerom kazao da eskalacija tog konflikta "ne bi imala pobjednika", posebno zbog sadašnjeg stupnja razvoja vojne tehnologije i da bi to morali znati "svi koji zveckaju oružjem".

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare