To je to što me zanima!

Janša neće odstupiti, i to zbog ratifikacije hrvatskog ugovora

Smatra da se u slučaju pada Vlade ne bi mogla osigurati dvotrećinska većina za neke bitne korake među kojima je i ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s EU
Vidi originalni članak

Iako je u srijedu Građanska lista pod vodstvom slovenskog šefa parlamenta Gregora Viranta izašla iz koalicije Janeza Janše, slovenski premijer ne planira odstupiti s funkcije, a kao jedan od razloga naveo je potrebu da se pravodobno ratificira hrvatski pristupni ugovor s EU. 

Smatra da bi posljedica pada Vlade bili prijevremeni izbori i prazni hod, te se ne bi mogla osigurati dvotrećinska većina za neke korake, među kojima je i ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora, a ta većina se može osigurati samo suradnjom svih političkih stranaka u sadašnjem parlamentu.

Novinari su Janšu pitali i je li povlačenje hrvatske tužbe protiv Ljubljanske banke i dalje uvjet ratifikacije, a on je rekao kako je stajalište EU i Slovenije isto i da Hrvatska treba poštovati sve ratificirane ugovore među kojima i onaj o sukcesiji nasljednica bivše Jugoslavije. Rekao je da u tom pogledu Slovenija to pitanje smatra iscrpljenim. 

Janša tvrdi kako oni koji pokušavaju srušiti njegovu vladu, među kojima se posebno ističe Gregor Virant, nisu ni svjesni ozbiljnosti situacije za državu.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • tatamlata 25.01.2013.

    Onda mu treba dat politički azil i neku rezidenciju na Hvaru ;/ Da se čovjek odmori...

  • Hasenfefer 25.01.2013.

    Sad bumo slovencima krivi kaj je Janez ostal na vlasti, Ne hvala. . Samo vi njega maknite, ne treba nama EU tak baš jako. Samo bi htio reći da je napokon hrvatski sud donio presudu protiv Slovenskih lopova. Pa neka naše bamke ZABA i PBZ povuku tužbe, a neka kreditiraju bespovratno privatne tužbe. Tako da će svaki Hrvat imati poseban gušt da osobno dobije lovu i pripadajuće kamate od Nove Ljubljanske Banke (nasljednica neupitna Ljubljanske banke po zapovjednoj odgovornosti. lp (tužiti suseda, neprocjennjivo.)

  • ksenija13 24.01.2013.

    E moj Janša , tebi treba jedan dobar GPS jer ti je kompas odavna riknuo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare