To je to što me zanima!

Janukovič je napustio Kijev od straha od napada prosvjednika

Ultranacionalisti su pozvali prosvjednike da napadnu predsjednikov ured u 10 sati po lokalnom vremenu ako Janukovič ne odstupi. Janukovičev ured nije pod zaštitom
Vidi originalni članak

Deseci tisuća prosvjednika ostali su na Trgu neovisnosti u Kijevu unatoč sporazumu između predsjednika Viktora Janukoviča i vođa opozicije o rješavanju političke krize. Mnogi prosvjednici kažu da sporazum čini premalo kako bi se riješili njihovi problemi. Ultranacionalisti su pozvali prosvjednike da napadnu predsjednikov ured u 10 sati po lokalnom vremenu ako Janukovič ne odstupi.

Janukovičev ured zasad nije pod zaštitom, a prosvjednici ga drže pod svojom kontrolom,  javlja BBC.

Prema najnovijim informacijama, predsjednik Janukovič je napustio Kijev i otputovao u drugi po veličini grad u Ukrajini, Harkiv, koja predstavlja njegovu političku bazu na istoku.

Iako su se odmah pojavile glasine da je pobjegao iz Kijeva, američki dužnosnik to je demantirao rekavši da je otišao na službeni sastanak. U zrakoplovu s Janukovičem bili su i Volodimir Ribak, šef parlamenta i šef kabineta ureda predsjednika Andrej Klujev.

Također predsjednik ukrajinskog parlamenta Volodimir Ribak danas je podnio ostavku.

Podsjetimo, prema potpisanom sporazumu, u roku od 48 sati mora se napisati prijedlog zakona po kojem će se odbaciti sadašnji ustav, a ponovno će na snagu stupiti onaj iz 2004. godine. Nadalje, stvorit će se vlada nacionalnog jedinstva, smanjit će se predsjedničke ovlasti i održat će se prijevremeni izbori. U dogovoru se poziva i na pokretanje istrage o nasilju na ulicama. 

Ukrajinski parlament u petak je izglasao  zakon koji će omogućiti da se bivša premijerka Julija Timošenko pusti iz zatvora, što bi se navodno moglo uskoro i dogoditi. No, prije toga uredbu mora potvrditi predsjednik Janukovič.


Idi na 24sata

Komentari 96

  • mariocalabrese 23.02.2014.

    Dugoprsti Janukovic zbrisao a izvadili Timosenko iz Bajbokane koja je imala jos duze prste ona i njen muz su zamracili oko cetiri milijarde Dolara! Narod je naivan pusi sve to na kraju ce zaratiti zbog gofana kao nekada mi?

  • imam svoj komentar 23.02.2014.

    Zna da je zgriješio pa dao petama vjetra, nije tražio ni odvjetnike!?..,

  • imam svoj komentar 22.02.2014.

    šta taj čova ima pa to je za ne virovat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare