To je to što me zanima!

Japan: Najstariji muškarac proslavio je 113. rođendan

Tanabe (113), kojeg je prošle godine Guinessova knjiga rekorda priznala kao najstarijeg muškarca, puno jede, uglavnom povrće, i ne pije alkohol
Vidi originalni članak

Najstariji muškarac na svijetu proslavio je u četvrtak 113. rođendan i u svom domu na jugu Japana pričao novinarima o svom sretnom životu i zdravom apetitu. Kaže kako želi živjeti još deset godina.
- Sretan sam - rekao je Tomoji Tanabe dok mu je gradonačelnik predavao cvijeće i golemu šalicu za čaj s njegovim imenom i datumom rođenja.Tanabe, kojeg je prošle godine Guinessova knjiga rekorda priznala kao najstarijeg muškarca, puno jede od čega uglavnom povrće i vjeruje da je ključ dugovječnosti izbjegavanje alkohola. Živi sa sinom, svakoga dana pije mlijeko, ne boluje od težih bolesti, sada dnevnik piše samo jedanput ili dvaput mjesečno, a prije ga je pisao svakodnevno.
- Njemu su najdraža hrana prženi račići, no čuli smo da je smanjio hranu s uljem - rekao je jedan dužnosnik u Tanabinom rodnom gradu Miyakonoju, oko 900 kilometara jugozapadno od Tokija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare