To je to što me zanima!

Japanci izgradili najviši toranj na svijetu, visok je 634 metra

U obliku je igle, a izgrađen je od čeličnih cijevi koje okružuju središnji betonski dio. U njemu su restoran i dva kafića. Emitirat će radio i televizijske programe u Tokiju
Vidi originalni članak

Japanci su u utorak za novinare otvorili najviši televizijski toranj na svijetu, 634 metra visoki Tokyo Skytree, piše AP.

Inženjeri su toranj projektirali tako da može izdržati i snažnije potrese. Tokyo Skytree je druga najviša građevina na svijetu, odmah iza Burj Khalifa u Dubaiju. Od prizemlja do posljednjeg kata koji je na visini od 450 metara, vožnja liftom će vas odvesti za nevjerojatnih 80 sekundi. U obliku je igle, a izgrađen je od čeličnih cijevi koje okružuju središnji betonski dio. U njemu su restoran i dva kafića, a u nuždi možete pobjeći niz 2.523 stepenice.

Službena ceremonija otvaranja tornja zakazana je za 22. svibnja, a vlasnici se nadaju da će toranj brzo postati jedna od turističkih atrakcija u Tokiju. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • tomislav 12 18.04.2012.

    ne mogu vjerovat da netko pljuje po japancima. da smo mi 10% kao japanci nitko nam ne bi bio ravan u evropi. da je na nas bačena atomska bomba u 2 svjetskom ratu još bi iz pepela izlazili.

  • lronaleonić 17.04.2012.

    Nisu dovoljno ljudi ozračili nakon potresa, pa sad da nadoknade....

  • Superteška 17.04.2012.

    Imaju male piše zato grade tornjeve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare