To je to što me zanima!

Japanu prijeti razoran potres? Dupini se nasukali kao i 2011.

Više od 150 dupina nasukalo se ispred obale Japana. Na istu obalu nasukali su se i u ožujku 2011. Šest dana kasnije tu su zemlju pogodili potres i razoran tsunami
Vidi originalni članak

Više od 150 dupina uginulo je ispred japanske obale. Sisavci su se nasukali u petak na dvije plaže oko 100 kilometara sjeverno od Tokija. Spasioci rijetke preživjele polijevaju vodom i pokušavaju ih vratiti u more. Stručnjaci ne mogu objasniti zašto su se dupini nasukali. Kod njih nisu pronašli znakove nikakvih bolesti. 

I u ožujku 2011. godine dupini, njih 50-ak, su se nasukali na obalu Japana. Šest dana nakon toga Japan je pogodio razoran potres koji je izazvao tsunami. Poginule su tisuće ljudi, a došlo je i do velikog oštećenja na nuklearnoj centrali u Fukushimi. 

No i 2011. uoči razornog potresa koji je pogodio grad Christchurch na Novom Zelandu se nasukalo stotinu kitova, piše Bild. 

Ipak, još uvijek nema znanstvenih dokaza da su nasukavanja dupina i kitova povezani s potresima.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • Yassa 12.04.2015.

    nije dobro

  • Antonio Bajs 12.04.2015.

    Karma

  • Antonio Bajs 12.04.2015.

    Sonari podmornica izazivaju dezorijentaciju i pomor morskih životinja, a podmorska detonacija tsunami...ovakvi podli rat nažalost već dugo traje...promjene vremena, zaprašivanje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare