To je to što me zanima!

Jasen Mesić se skrivao od Ive Sanadera na balkonu

Mladi Jasen Mesić se uspio izvući sa Sanaderove 'presice'. Otišao je naime na balkon zapaliti cigaretu. Stjepan Fiolić se ipak nije uspio izvući
Vidi originalni članak

Na konferenciju za novinare Ive Sanadera u nedjelju u podne bio je pozvan i Jasen Mesić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a. Jedan od aktera drame u središnjici HDZ-a otkrio je kako je Mesiću javljeno da dođe u prostorije HDZ-a na kavu i ponese rezultate s birališta. Nitko mu, saznajemo, nije rekao da će bivši premijer Ivo Sanader točno u podne objaviti povratak u aktivnu politiku. U središnjicu stranke ušetao je ležerno odjeven, u trenirci i kožnoj jakni. Nije ni pomislio da bi se jedna “obična kava” mogla pretvoriti u pokušaj puča. No nešto mu je, kaže naš izvor, bilo sumnjivo. Dok su ostali zastupnici pili kave, načuo je da će počasni predsjednik HDZ-a imati “presicu”. Snašao se u sekundi te poput kakve mačke spretno izvukao. Iako Sanaderovi zaštitari nisu dopuštali nikome da prije kraja konferencije za novinare iziđe iz HDZ-ove središnjice, Mesić se sjetio spasonosnog balkona. Zastupnicima se ispričao, rekavši da ide zapaliti cigaretu prije početka. Otišao je na balkon, zapalio cigaretu i čekao kraj. Dok su se brojni fotoreporteri tiskali oko Ive Sanadera, ležerno je išetao iz središnjice. U prostorijama HDZ-a, prije početka konferencije za novinare, kaže izvor, atmosfera je bila napeta jer mnogi od saborskih zastupnika nisu znali zašto su pozvani. Zastupnici su razgovarali ogledavajući se oko sebe, pokušavajući nešto saznati.
Mario Zubović zvao je saborske zastupnike na sastanak u Zagreb, a kako su neki ispričali, do posljednjeg trenutka nije im htio reći ni gdje da dođu ni koja je tema sastanka. Pozvao je, kaže nam naš izvor, i Jasena Mesića.
- Pozvali su me, ali sam se izvukao i udaljio kad sam čuo temu 'presice’ - potvrdio je kratko Jasen Mesić.
Uspio se skloniti, ali to nije uspjelo Stjepanu Fioliću, saborskom zastupniku i vlasniku tvrtke Mesnice Fiolić. Kako saznajemo, htio je pobjeći s konferencije za novinare, ali je ipak morao ostati.

DOVEO TAJNICE BEZ UGOVORA?
Sanader je doveo i bivše tajnice stranke kako bi odradile administrativni dio posla, iako im je istekao ugovor o radu. Bivši premijer posljednji je, sa Zubovićem, izišao iz zgrade HDZ-a.

ZABRANILI PORTIRIMA DA RADE SVOJ POSAO?
Sanaderovi zaštitari, koji su s njim u nedjelju došli u središnjicu HDZ-a, navodno su zabranili portirima da bilježe tko ulazi u zgradu stranke iz koje nikog nisu puštali van. Kako doznajemo, s njim su bila dvojica zaštitara koji ga uvijek prate.
- Sve te špekulacije su netočne. Sanaderova zaštita je bila tamo, ali u okviru svog posla i nije bilo nikakvog postupanja prema bilo kome. Nije bilo ni službenih pritužbi na njihov rad - rekao nam je Dubravko Novak, tajnik kabineta ministra unutarnjih poslova.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Čegevara 07.01.2010.

    Ma ti si Jasen jedan obican mali od kuzine, lako ti je sada se kurcIt, do jucer Vam je Sanader bio Bog a sada odjednom se skrivate ne znam pred kim ,mozda pred samim sobom,ni mafija Vam nije ravna ,ne branim Smranadera jer mi taj lik nikada nije bio simpatican ,ali dok se iz Vlade ne maknu likovi poput Milinovica,Kalmete,Pankretica,Sukera i jos ponekog za ovu jadnu zemlju nema buducnosti.

  • manđukić 06.01.2010.

    goooooli otok gooooooooli otok

  • ivedome 06.01.2010.

    Lik je odvratan. Marioneta. Jeste ikad od njega čuli nešto pametno,osim beskrajnog okolišanja i izbjegavanja odgovora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare