To je to što me zanima!

Milanović dolazi u Jasenovac, ali za Kolindu se još ne zna...

Patrijarh Irenej već u srijedu će predvoditi liturgiju u jasenovačkoj pravoslavnoj crkvi. Na službenu komemoraciju u nedjelju premijer stiže s nekoliko ministara
Vidi originalni članak

Riječ je, naime, o dva datuma. U srijedu, 22. travnja, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irenej zajedno sa deset episkopa predvodit će misno slavlje u pravoslavnoj crkvi u Jasenovcu, piše Večernji.hr 

- Naše obilježavanje nema nikakve veze sa državnom komemoracijom - kazali su u Eparhiji slavonskoj te dodali kako će crkveni program početi već u utorak večernjom liturgijom u Mlaki, nedaleko od Jasenovca.

U nedjelju, 26. travnja, na službenu komemoraciju dolazi premijer Zoran Milanović s nekolicinom ministara, potvrdili su iz Vlade. Službena potvrda iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović još nije stigla pa se ne zna hoće li se i ona pojaviti na komemoraciji na Spomen - području Jasenovac na 70. obljetnicu proboja jasenovačkih logoraša.

– Još nije gotov program komemoracije. Budući da je on pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, posljednji dogovor imamo u srijedu. Zasad znamo samo to da će biti više glazbe i veći broj govornika, da će nastupiti Zbor Hrvatske radiotelevizije i glumac Vili Matula. Sve ostale detalje doznat ćemo 22. travnja – rekla je Nataša Jovičić, ravnateljica Spomen-parka Jasenovac.

Na državnu komemoraciju u nedjelju će najvjerojatnije doći, kao i prošlih godina, mjesni župnik kao predstavnik Katoličke crkve.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • 22.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Rocketeer 22.04.2015.

    i ona bi dosla al samo ak se moze pozdravit sa ZDS...i ak bi mogel tupson Bujanec da kaze par reci haha

  • Glasaj za HSP1861 22.04.2015.

    Nek odu Rade i na goli otok.A koliko jama ima od Partizanskih zlocina to ni Dragi Bog nezna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare