To je to što me zanima!

Je li Sanader pogriješio jer nije bio na Sinjskoj Alki?

Milada Privora, bivša šefica protokola u Uredu Predsjednika, tvrdi da izaslanik šefa države u protokolarnom smislu identičan šefu države...
Vidi originalni članak

Iako je isprva rečeno da Sanader ne može doći na Sinjsku Alku zato što je, kao prvi visoki dužnosnik koji je ikad posjetio Šoltu, nenadano produžio boravak na otoku, pokazalo se da to nije točno. Novinska nagađanja prema kojima Sanader hotimično nije želio na Alku, pokazala su se točnima, kao i objašnjenje prema kojemu ne želi biti drugi u protokolu. Protokol je, naime, kao prvog gosta predvidio Mesićevog izaslanika generala Kruljca.
Milada Privora, bivša šefica protokola u Uredu Predsjednika, tvrdi da je prema univerzalnim protokolarnim normama, a one su uglavnom iste u cijelom svijetu, izaslanik šefa države u protokolarnom smislu identičan šefu države. Premijer Sanader, pak, tvrdi da takvo nešto nigdje u svijetu nije vidio.
Tko je u pravu? Je li se Sanader držao svjetske norme, ili mu je bilo ispod časti gledati u leđa Mladenu Kruljcu? Ako je običaj takav, je li nedolaskom ponizio Alku? Je li osobnu taštinu pretpostavio ugledu jedne statre, tradicionalne vitšeke igre koja u Hrvatskoj nema usporedbe? Mora li Alka stalno biti žrtva politike?

Idi na 24sata

Komentari 5

  • saloma 15.09.2008.

    Alku? Jel možda Vuicu? lol

  • lukavk 06.08.2008.

    nabijem ja njega na biipppp

  • vrbani city boys 05.08.2008.

    njegova mama je pogrjesila zato kaj ga je rodila...

Komentiraj...
Vidi sve komentare