To je to što me zanima!

"Jedino smo Chuck Norris i ja prošli s ocjenom 5.0!"

Neki zbog uganuća neki zbog razbijenih boca ili pijanstva; ukupno je pet maturanata završilo u bolnici. Policija je privela ukupno deset učenika
Vidi originalni članak

Zagrebački maturanti su se okupili na Trgu bana Jelačića oko 10 sati, a oni hrabriji tradicionalno su se kupali u Manduševcu. Iako je od maturanata zatražena pristojnost, ona je i ove godine izostala. Nekoliko bengalki letjelo je na Trgu, a brašnom su zasuti i prolaznici koliko i slavljenici. Velik broj mladih je prilično pijan, a jednog je maturanta Hitna odvezla već sa Trga. U koloni su maturanti stigli na Bundek. 'Jedino smo Chuck Norris i ja prošli s 5.0' napisali su na majice maturanti VIII. gimnazije, samo jedan od mnogobrojnih natpisa s porukama mladih. U šatorima su ih dočekali hrana i sokovi, a alkohol i boce su strogo zabranjeni te ih redari oduzimaju na samom ulazu. Za red na Bundeku brinu se komunalni redari, zaštitari i policija, a ZET će pojačati autobusne linije od Bundeka do Glavnog kolodvora kako bi se maturanti sigurno vratili kući. Od 13 do 22 sata na pozornici na pontonu sviraju: DJ Fabijan, Black Button, Vatrene ulice, TBF, Pozdrav Azri, Crvena jabuka, Connect, Telefon Blues Band i Erwin Baučić te Maja Šuput, Psihomodo pop, Jura Stublić i Film i DJ Dario. Maturanti su slavili i u Rijeci, Puli, Splitu i drugim gradovima. Kupali su se u fontanama, posipali brašnom, a oko tri stotine maturanata iz tri zabočke srednje škole otplesalo je kolo na gradskom trgu.


NI KIŠA IM NE MOŽE UPROPASTITI 'NAJLUĐI DAN'
Maturanti su stigli na Bundek oko 13 sati gdje ih dočekao veliki šator sa četiri šanka. Od alkohola se u šatoru može kupiti samo pivo, ali i to je bilo dovoljno da neki pretjeraju. Ipak, do sada nije bilo većih incidenata. Ispred šatora dežura četiri kola hitne pomoći. Do 14 sati imali su pet manjih intervencija. Bundek osigurava 150 redara, 40 zaštitara i policajci. Učenici su se "nagurali" u šator gdje ih zabavljaju bendovi, a neki su zaklon od kiše pronašli u okolnim zgradama i podzemnim garažama. Oko 17 sati maturanti su već počeli napuštati Bundek, a u 19 sati ostalo ih je svega tisuću. Nekima je dosta tulumarenja, a neki će se nastaviti zabavljati u centru grada.
- Na Bundeku je bilo super. Kiša je malo smetala, ali ništa strašno. Sada ćemo do grada, idemo nešto pojesti, a kasnije ćemo vidjeti - rekla je Zejna, učenica Trgovačke škole u Zagrebu.
Policija je privela deset maturanata, četiri su ozlijeđena, a jedan je prevezen u KB Dubrava zbog alkoholiziranosti. Hitna pomoć na Bundeku 14 je puta intervenirala. Policija je javila kako je oštećen jedan ZET-ov autobus i jedan putnički vlak. Maturanti su se s Bundeka razišli oko 22 sata.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • brik 23.05.2008.

    Sad su tek jebali ježa.Prošlo im je naj ljepše doba života.

  • mateo4x4 22.05.2008.

    Ajoj, ja sam prije 2 i pol godine bi maturant. E ove imaju dobre noge u kockastim haljinicama :)

  • gec56 22.05.2008.

    samo umobolni novinar može smislit ovakav naslov

Komentiraj...
Vidi sve komentare