To je to što me zanima!

Jedna iz Vinkovaca i dvoje iz Gospića imaju s. gripu

Liječničku pomoć je zatražilo desetak vinkovačkih maturanata, kod jedne je potvrđen virus svinjske gripe, isto kao i kod dvojice učenika iz Gospića
Vidi originalni članak

S maturalnog putovanja iz Španjolske prošlog su se vikenda vratili maturanti dvaju razreda vinkovačke gimnazije. Liječničku pomoć je zatražilo njih desetak. Pregledali su ih na zaraznom odjelu vinkovačke Opće bolnice. Liječnici su od troje uzeli briseve te kod jedne djevojke utvrdili virus svinjske gripe. Učenici su imali blage simptome te su ih pustili na kućno liječenje. Kod dvojice maturanata iz Gospića potvrdili su svinjsku gripu. Čekaju se nalazi za još četvoricu maturanata. Od 71 maturanta gospićke gimnazije i strukovne škole, koji su se vratili iz Španjolske, 12 ih je zbog simptoma gripe zatražilo liječničku pomoć. zaraženi maturanti su pušteni kućama. a liječnici prate njihovo stanje.

DUBROVČANI SE PRIJE VREMENA VRATILI KUĆI S MATURALCA
Jedanaest dubrovačkih maturanata vratilo se kući s temperaturom dok su njihovi prijatelji ostali u Španjolskoj. Nitko od njih nije nosio zaštitnu masku pri slijetanju u dubrovačku zračnu luku, piše Slobodna Dalmacija. Na aerodromu su ih dočekali zabrinuti roditelji koji će ih odmah odvesti liječniku. U Španjolskoj su ih pregledali, ali više sumnjaju na upale grla nego na svinjsku grupu.
- Sva djeca koja su se žalila na zdravstvene tegobe doputovala su doma, od njih je četvero imalo visoku temperaturu, ali ni kod jednog od njih u Španjolskoj nisu dijagnosticirali virus svinjske gripe  - rekao je ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Perušina iz Dubrovnika.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 25sat 02.09.2009.

    Mogli su onda lijepo se spakovati natrag u Španjolsku i tamo se liječiti ! Nemamo dosta domaćih sranja ?

  • teodora 02.09.2009.

    Pa dobro kud su svi navrli ko ludi u tu Španjolsku??? Svaka grupa koja se vrati iz Španjolske ima bar desetak zaraženih. I nije to od jučer pa mislim da ne može proći objašnjene pa nismo znali,pa već smo sve bukirali,bla,bla...Nije Španjolska jedina zemlja u koju vrijedi otići na maturalcu.

  • WebSuperman 02.09.2009.

    mislim stvarno, tko piše ove članke? naslov je za enale neprofesionalnosti... "Jedna iz vinkovaca..." - šta jedna iz vinkovaca? kruška? jabuka? šta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare