To je to što me zanima!

Jednoruku curicu proglasili zdravom i neće joj pomoći

Majka je za svoju jednoruku kćer tražila socijalnu pomoć da joj olakša život. No u Ministarstvu kažu da za pomoć curica nije dovoljno hendikepirana
Vidi originalni članak

Majku Karen Lee šokirali su socijalni radnici koji su joj rekli da ne može primati pomoć jer njezina jednoruka kćer nije dovoljno hendikepirana. Kaysie se rodila bez ruke i bez prstiju na lijevoj ruci. U Ministarstvu zdravstva odlučili su da majka ne može primati naknadu za takav hendikep. Karen je u kući htjela napraviti rukohvat kako bi se Kaysie lakše penjala po stubama.
- Odluka ministarstva je presmiješna. Kako mogu tvrditi da nije oštećena ako nema jednu ruku?! Bez čega bi sve trebala biti kako bi nam pomogli - tužno se pita Karen. Uz Kaysie, samohrana majka kojoj pomažu roditelji, ima i kćerku Kaylee (4).

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ina_mjeda 26.06.2009.

    Koji kretenii , a da je za nekoga njihovog.onda bi skakali ! Onaj koji je donio takvo rješenje treba dobit pod hitno otkaz! : - (

  • Gatsby 01.06.2009.

    A koliko trebaju biti mentalno hendikepirani da bi radili u socijalnu službu , očito puno!

  • petrazg 01.06.2009.

    Sada se oko ovog slučaja diže tolika prašina, a kada sam se ja prije 18 godina rodila bez jedne ruke, nitko nije ništa objavio, a kamoli pomogao mojoj obitelji! U istoj sam situaciji kao ova djevojčica - nemam apsolutno nikakva prava s obzirom na moje stanje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare