To je to što me zanima!

Jelić: Zbog nameta Karlovac ostaje bez 30 milijuna kuna

Proračun za 2014. godinu biti će manji za oko 12 posto i iznosit će oko 220 milijuna kuna. Je li ovo kazna što je u Karlovcu na vlasti druga opcija od vladajuće, pita Jelić
Vidi originalni članak

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić u srijedu je na brifingu s novinarima obznanio javnosti da je gradska blagajna ispražnjena, a proračunski višak se istopio jer je država nizom od 21 ukidanja ili smanjenja sredstava izvršila "udar" na gradski proračun. 

Zbog novih nametnutih obveza i niza ukidanja Grad Karlovac ostaje bez 30 milijuna kuna

- Je li ovo kazna što smo među prvima u Hrvatskoj povukli sredstva fondova Europske unije ili možda što je u Karlovcu na vlasti druga opcija nego na državnoj razini - pita se Jelić, dodajući da zbog novonastale situacije neće biti subjekta koji neće osjetiti smanjenje, te kako otvara sindikalne pregovore, a najvjerojatnije će se raditi i na revidiranju kolektivnih ugovora zaposlenika gradskih poduzeća i gradske uprave.

Proračun za 2014. godinu biti će manji za oko 12 posto i iznosit će oko 220 milijuna kuna. Jelić je naglasio da je uza sve to prije par dana došlo do još jedne skandalozne odluke.

- Iako Grad Karlovac uopće nije bio potpisnik projekta ISPA-e u Ministarstvu regionalnog razvoja, Ministarstvu poljoprivrede i Hrvatskim vodama, dogovoreno je da se projekt ISPA-e može završiti s 24 milijuna kuna, ali da Grad iz svojih sredstava sudjeluje s 20 milijuna kuna, a dva ministarstva i Hrvatske vode sa svega četiri milijuna - kazao je Jelić, te dodao da će od nekih projekata morati odustati, no zadržat će dva kapitalna - Kaquarium i vrtić na Švarči.  

Dogradonačelnica Marina Kolaković kazala je da će se prihodi moći povećati jedino zaduženjem, te da Grad tu ima prostora jer se na plaće djelatnika troši svega 8 posto proračuna, dok su kreditna zaduženja sada na razini od 10 posto, a mogu ići do 20 posto.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • AquaZara 06.11.2013.

    Pogledajte što rade Zadru....pretvoriti će ga u hrpu kamenja kao i "saveznici"'45. Kakva vlada, prestrasno....tko nije u partiji, ruši se bez pitanja.... Ovo je staljinizam....još za dvije godine, otvorice i par Gulaga, sigurno....

  • Ray Barone 06.11.2013.

    Imate most viška, prodajte ga i tim novcem pokrijte razliku...

  • Vlad 06.11.2013.

    A što je sa mostom koji ide od livade do nigdje preko otkupljenog zemljišta prijatelja bivšeg ministra i obilaznica izbija kraj birtije rođaka istog?

Komentiraj...
Vidi sve komentare