Obavijesti

News

Komentari 10

Jelić: Zbog nameta Karlovac ostaje bez 30 milijuna kuna

Jelić: Zbog nameta Karlovac ostaje bez 30 milijuna kuna
1

Proračun za 2014. godinu biti će manji za oko 12 posto i iznosit će oko 220 milijuna kuna. Je li ovo kazna što je u Karlovcu na vlasti druga opcija od vladajuće, pita Jelić

VIDEO

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić u srijedu je na brifingu s novinarima obznanio javnosti da je gradska blagajna ispražnjena, a proračunski višak se istopio jer je država nizom od 21 ukidanja ili smanjenja sredstava izvršila "udar" na gradski proračun. 

Zbog novih nametnutih obveza i niza ukidanja Grad Karlovac ostaje bez 30 milijuna kuna

- Je li ovo kazna što smo među prvima u Hrvatskoj povukli sredstva fondova Europske unije ili možda što je u Karlovcu na vlasti druga opcija nego na državnoj razini - pita se Jelić, dodajući da zbog novonastale situacije neće biti subjekta koji neće osjetiti smanjenje, te kako otvara sindikalne pregovore, a najvjerojatnije će se raditi i na revidiranju kolektivnih ugovora zaposlenika gradskih poduzeća i gradske uprave.

Proračun za 2014. godinu biti će manji za oko 12 posto i iznosit će oko 220 milijuna kuna. Jelić je naglasio da je uza sve to prije par dana došlo do još jedne skandalozne odluke.

- Iako Grad Karlovac uopće nije bio potpisnik projekta ISPA-e u Ministarstvu regionalnog razvoja, Ministarstvu poljoprivrede i Hrvatskim vodama, dogovoreno je da se projekt ISPA-e može završiti s 24 milijuna kuna, ali da Grad iz svojih sredstava sudjeluje s 20 milijuna kuna, a dva ministarstva i Hrvatske vode sa svega četiri milijuna - kazao je Jelić, te dodao da će od nekih projekata morati odustati, no zadržat će dva kapitalna - Kaquarium i vrtić na Švarči.  

Dogradonačelnica Marina Kolaković kazala je da će se prihodi moći povećati jedino zaduženjem, te da Grad tu ima prostora jer se na plaće djelatnika troši svega 8 posto proračuna, dok su kreditna zaduženja sada na razini od 10 posto, a mogu ići do 20 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"