To je to što me zanima!

Jeruzalem: Osmero mladih poginulo u napadu na školu

Među mrtvima su i dva palestinska napadača, a 20 ljudi je ranjeno. Očevici i policija izvijestili su da su napadači upali u vjersku školu i zapucali
Vidi originalni članak

Dvojica palestinskih napadača otvorila su u četvrtak vatru na židovsku vjersku školu u Jeruzalemu, ubivši najmanje osam i ranivši 20 ljudi, objavile su izraelske hitne službe. Oba napadača također su ubijena u napadu na sjemenište Merkaz Jarav. Izraelska televizija izvijestila je da je u napadu možda sudjelovao i treći Palestinac koji je pobjegao. Oko 50 vozila hitne pomoći stiglo je na mjesto napada, a policija je branila pristup zabrinutim roditeljima čija su djeca bila na predavanju u povodu početka Adara, jednog od najsvečanijih mjeseci u židovskom kalendaru. Riječ je o tinejdžerima i mladima od nekih 20-ak godina. Očevici prenose da su napadači upali u prepuno sjemenište i zapucali iz automatskih pušaka.
- Čula se pucnjava i potom je zavladala panika - izjavila je radiju žena koja živi nasuprot škole. Naoružani muškarci u pojasu Gaze pucali su u zrak slaveći taj napad koji se dogodio tri dana nakon što su izraelske snage prekinule ofenzivu u tom području pod kontrolom militantnog pokreta Hamas, u kojoj je poginulo više od 120 Palestinaca. Dužnosnik Hamasa Abu Zahri izjavio je da ta skupina "blagoslivlja herojsku operaciju u Jeruzalemu koja je prirodni odgovor na cionistički masakr". Preko razglasa gradom Gazom pronijela se poruka: "Ovo je Božja osveta!".

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vn37 07.03.2008.

    Nadam se da će Izrael zbog ovoga, jednom zauvijek, preorati Gazu bombama. Ako im se žuri u raj k djevicama, nek putuje IDF-expressom.

  • Dadolino 07.03.2008.

    odoše židovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare