To je to što me zanima!

Jeste li za Horvatinčićevu ideju novog Cvjetnog trga?

Protivnici 'novog' Cvjetnog trga kažu da je riječ o projektu koji mimo svih urbanističkih pravila podržava korumpirana gradska uprava Zagreba
Vidi originalni članak

Već mjesecima slušamo dvije serije argumenata. Zagovornici Horvatinčićeve ideje kažu da je projekt Borisa Podrecce, glasovitog austrijskog arhitekta, prvi velikomodernistički eksperiment u središtu Zagreba. Da je njegova ljepota u smjelosti i napuštanju konzervativno-provincijskog poimanja grada. Da će njime biti uklonjeni haustori koji zaudaraju na mokraću. Da će nestati miševi, štakori i ostala haustorska gamad. Da će centar dobiti lijepe i funkcionalne, privatne i javne prostore. Da su se tako protivili i Mitterandu kada je stavljalo piramidu isped Louvrea, ali se Pariz opametio. Da je red da Horvatinčić, nakon one dobrohotne socijale od Hotto vila, koju je gotovo darivao ubogima, napokon zaradi i koju kunu.
Protivnici tvrde da je riječ o projektu kojeg mimo svih urbanističkih pravila podržava korumpirana gradska uprava. Da će srce grada doživjeti prometni kolaps zbog podzemnih garaža novog Zabranjenog grada hrvatske elite. Da je riječ o trijumfu plutokracije, novih bogataša koji su se izdigli iznad zakona i sada žele svima staviti do znanja da se ima. Da se može. Dodaju da ovakvu brutalnu intervenciju čelika, betona i stakla u staroj jezgri grada ne bi dopustila ni jedna kulturna sredina. Diskusije, pa i prosvjedi, sigurno će se nastaviti i nakon što skupština grada kaže što misli o tome.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Bobana 31.01.2008.

    Daj cipelka, o kojoj Europi pričaš. Mi nikada nećemo biti Europa dok se ovakve stvari događaju kod nas, a nismo ni zaslužili. Zar ovakvo gospodarstvo, privreda, privatizacije, pljačke, ubojstva, pedofilija i još svašta nešto zaslužuju Europu. Sramota gdje živimo!

  • mayhem26 31.01.2008.

    Iskreno zaboli me ona stvar.Nisam iz Zagreba....

  • sinke 31.01.2008.

    ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare