To je to što me zanima!

Jesu li liječnici krivi za smrt mladog sportaša?

Trinaestogodišnji Mateo Vajagić naglo se srušio na treningu u školi nogometa NK Varteks. Uspjeli su ga reanimirati, no dječak je umro u bolnici
Vidi originalni članak

Trinaestogodišnji Mateo Vajagić naglo se srušio na treningu u školi nogometa NK Varteks iz Varaždina. Uspjeli su ga reanimirati, no dječak je umro u varaždinskoj bolnici. U njegovoj sportskoj knjižici od 2004. godine uredna su četiri liječnička pečata. Njima se potvrđuje da je mali Mateo prošao redovne liječničke godišnje preglede i da je zdrav. No Mateo je preminuo praktički pred očima svojih mladih sugirača. Smrti na terenu postale su sve češći pratitelji sportaša. Sportski tereni trebali bi biti mjesta radosti i zdravlja, a ne umiranja. Opravdana su pitanja jesu li liječnički pregledi površni i prerutinski, mogu li uopće biti temeljitiji, osobito u ranoj sportaševoj dobi i tko bi na tome morao inzistirati ne bi li se sprječile tragedije na sportskim terenima.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_2971 27.09.2007.

    to je opće poznata stvar da sistematski pregled izgleda ovako: mjerenje visine i težine,i to je sve-zdrav si! treba se nadat da ti nije ništa jer ak moraš imat posla s doktorima otpisan si odmah u startu! Bolesti treba riješavati samo snagom volje,a ne se prepustit mesarima!

  • Ariela 26.09.2007.

    slažem se s vlatkom i zašto uvijek netko mora biti žrtveno janje??!!

  • gmolak 26.09.2007.

    Mislim da ti standarni lječnički pregledi nisu na razini preglednosti,tj.trebao bi se malo preciznije i detaljnije obavit lječnički pregled a ne da ti pogledaju malo srce,dal si možeš zatvorenih očiju prstom dotaknuti nos,visinu,težinu.Trebali bi se doktori malo bolje posvetit tomu jer svaki sport ima drugačiji intenzitet rada.Mislim da nije isto ak treniraš košarku i odbojku i ak treniraš ragbi i boks.To su skroz drugačiji treninzi i napori,tako da bi trebalo malo više posvetit pažnju tome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare