To je to što me zanima!

Jezerinac na misi recitirao Thompsonove stihove

"Za dom spremni", dio je Thompsonove pjesme Bijeli Golubovi koju je u propovjedi na misi za Dan državnosti izrecitirao vojni biskup Juraj Jezerinac
Vidi originalni članak

Na misi zahvalnici u prigodi Dana državnosti vojni biskup Juraj Jezerinac u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu recitirao je pjesmu "Bijeli golubovi" Marka Perkovića Thompsona. U crkvi svetog Filipa i Jakova Jezerinac napomenuo je da Crkva nema političku vlast, niti je želi jer bi time izdala samu sebe. Crkva nema ni političkih programa, rekao je biskup Jezerinac, te dodao kako je njezin jedini program Evanđelje. Zbog nedavnog Thompsonovog koncerta na glavnom zagrebačkom trgu, na kojem se pojavilo nekoliko tinejđera s ustaškim kapama, smijenjen je policijski inspektor Gašparac. On je na obavijesni razgovor želio pozvati pjevača Thompsona. Nakon toga je bez posla ostao i prvi čovjek zagrebačke policije Marijan Tomurad.

Bijeli Golubovi:
Bijeli križ opomenu šalje
putniče stani, ni koraka dalje
ovdje je palo golubova jato
a bili su za dom, bili samo za to

Pomoli se, onda dalje kreni
na ovom su mjestu pali golubovi bijeli
s ognjem pakla tu su se sreli
ostala su polomljena krila
a bili su za dom spremni

S ognjem pakla tu su se sreli
ostala su polomljena krila
a bili su za dom spremni

Idi na 24sata

Komentari 3

  • madafakafromkroejša 25.06.2008.

    sad ce ga židovi razapet....uostalom to im je urođeno..

  • K i t t y 25.06.2008.

    Nažalost, moram komentirati na ovakav način, žao mi je što ću ovako pisati, ali još mi je više žao što sam se i sama osobno uvjerila da je tako: moj komentar je: Crkveni pastiri, svećenici ili možemo ih nazvati kako god želimo, su sve samo ne ono što im je Isus rekao da budu, i ne ponašaju se kao pravi crkveni vjerodostojnici... vidim gospodu voze se u solidnim automobilima, oblače se u finu odjeću, urešeni su zlatnim debelim lancima s privjescima, nose skupe satove... i sad mi vi recite da je to duhovni pastir... nije, i - gotovo! Kad jedan svećenik čini razliku među ljudima i kada mu dođeš na vrata župnog stana i pitaš ga nešto a on te \"skine s dnevnog reda\" bez imalo milosti, i bez pitanja \"treba li ti nešto važno\"... Pogospodiše se pa im je \"obični narod\" ispod njihovog nivoa. Kako ih sram nije, jer ih taj isti narod hrani! II otkad su svećenici se počeli miješati u politiku kola su krenula nizbrdo!

  • user_562 25.06.2008.

    kako ga nije sram?

Komentiraj...
Vidi sve komentare