To je to što me zanima!

Jezerinac: Od mesa abortirane djece rade najskuplje parfeme

Mons. Juraj Jezerinac održao je govor povodom 25. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije 'Sveti Valentin'. Dotaknuo se tema poput prava na pobačaj i nedavnih udara na katoličku crkvu
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je obilježena 25. obljetnica Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije 'Sveti Valentin'. Svečanost je obilježio govor umirovljenog vojnog ordinarija Juraja Jezerinca. 

OSUĐENI ZLOSTAVLJAČ Vatikan u šoku! Papin rizničar silovao dva dječaka u katedrali

Istaknuo je kako je samo katolička crkva na udaru kritika i kako postoji 'žestok napad' na nju, ali ne i na druge. 

- Spominje se nešto što se dogodilo prije 50, 60, 70 godina... Pa ti to dokaži - rekao je Jerezinac, čije riječi je prenio RTL Danas (42 minuta). 

Osvrnuo se i na temu pobačaja. 

- Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama, pozivajući se na ženina prava, kao da dijete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te djece? Ako niste znali - najskuplji parfemi - istaknuo je. 

HNS: Apsolutno smo zgroženi skandaloznom i gnjusnom izjavom

Nedugo nakon objave, oglasili su se iz Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati i osudili izjavu. 

- Apsolutno smo zgroženi skandaloznom i gnjusnom izjavom biskupa Jezerinca i najoštrije osuđujemo ovakav ispad u kojem - iako je to mučno ponoviti - tvrdi: 'Od mesa pobačene djece rade se najskuplji parfemi'. Hrvatska je sekularna država, a ovakvim izjavama ne da nije mjesto u Crkvi, nego općenito u javnom diskursu. Krajnje je vrijeme da u Hrvatskoj svatko počne raditi svoj posao: nitko nema pravo s oltara dokidati prava žena, osobito na ovako neprihvatljiv i degutantan način - stoji u priopćenju HNS-a.

Idi na 24sata

Komentari 475

  • 27.02.2019.

    Kada moj djed lupeta, baka samo odmahuje rukom...

  • 26.02.2019.

    Pobacaj nije pravo zene, vec je život pravo djeteta. Tocka

  • salle1 26.02.2019.

    ko ce znati sta je istina s obzirom da zivimo na ludom planetu sve je moguce, citao sam da se moze naci u nekim prehrambenim proizvodima ali ko zna sta je istina, drzite se domace i bio hrane i nema problema

Komentiraj...
Vidi sve komentare