Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
229 komentara

Vatikan u šoku! Papin rizničar silovao dva dječaka u katedrali

Kardinal je negirao sve optužbe, te je tvrdio kako je nevin, a njegovi odvjetnici podnijeli su žalbu na presudu, koja bi u slučaju uspjeha mogla dovesti do ponovnog suđenja

Cardinal George Pell arrives at the County Court in Melbourne, Australia
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
229 komentara

Iskrali smo se nakon nedjeljne mise u sakristiju i pili misno vino, ali on nas je ulovio. Izvadio je penis ispod svećeničke halje. Prisilio me na oralni seks. Imao sam 13 godina, svjedočio je na sudu 36-godišnji muškarac, nekadašnji ministrant katedrale sv. Patricka u Melbourneu.

Njega i još jednog dječaka nadbiskup George Pell je zlostavljao i Papin bliski suradnik, vatikanski blagajnik i treći čovjek na hijerarhiji čitave Katoličke crkve sigurno će završiti iza rešetaka jer je već proglašen krivim, čeka se samo izricanje čitave presude u srijedu.

Drugi dječak kojeg je zlostavljao poginuo je u nesreći.

Pope Francis talks as he meets youth and the Synod Fathers at the Pope Paul VI hall in Vatican SVOJE BLISKE SAVJETNIKE Papa Franjo smijenio kardinale: Zbog seksualnog zlostavljanja?

Do srijede Pell je na slobodi, no već na izlasku iz sudnice suočio se s bijesom javnosti...

- Ti si životinja! Truni u paklu! - vikali su mu dok je šepajući hodao prema autu, jer u zadnjih nekoliko godina operirao je oba koljena.

Prema australskim zakonima maksimalna kazna za zlodjela koje je počinio je 50 godina zatvora.

U povijesti Katoličke crkve niti jedan tako visoko pozicionirani svećenik nije bio osuđeni seksualni prijestupnik.

Veliki je to šok i za samog papu Franju, jer Pell je bio jedan od njegovih najbližih savjetnika, a tek prije dan-dva završila je velika konferencija u organizaciji Pape gdje se Katolička crkva javno suočila s problemom seksualnog zlostavljanja od strane svećenika. 

Nadbiskup Pell je osobno bio na čelu projekta zvanog "Melbourneski odgovor", kojim se crkva pokušala uhvatiti u koštac sa zlostavljanjem u svojim redovima, a sad se ispostavilo da je i sam zlostavljač.

Pell je inače osuđen već u prosincu no presuda prema australskim zakonima nije mogla postati javna dok se ne završi još jedno suđenje za seksualno zlostavljanje dječaka iz 70-ih godina, na kojem je Pell oslobođen zbog nedostatka dokaza. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message