To je to što me zanima!

Ježić manipulira i samo kupuje vrijeme, a Čermak se povukao

Iako se proteklih dana činilo kao gotova stvar, Ivan Čermak u petak je povukao ponudu za kupnju Diokija. Poslužio je kao dodatni pritisak na Roberta Ježića
Vidi originalni članak

Umirovljeni general Ivan Čermak u petak je povukao ponudu za kupnju Ježićevog Diokija, piše Večernji list. U priopćenju navodi kako njegova tvrtka Crodux plin nema elementarnih uvjeta za takvu investiciju u uvjetima postojećih vlasničkih odnosa u Diokiju, odnosa s vjerovnicima, nedostupnosti relevantnih podataka o poslovnom stanju. 

Čini se kako je Čermak poslužio kao dodatni pritisak na vlasnika petrokemijske tvrtke Roberta Ježića i prisiliti ga da izađe iz vlasničke strukture kako žele vjerovnici i banke. Ministar gospodarstva Đuro Popijač poručuje kako Ježić manipulira radnicima i kupuje vrijeme jer banke prihvaćaju plan restrukturiranja tvrtke, ali ga ne žele provoditi s Ježićem. Zadužen je milijardu kuna. 

Popijač vjeruje kako će mu banke dati zadnju ponudu. Jedna banka ima i hipoteku nad Diokijem, ali ni jedna ne želi ići sama u akciju. 

Dioki duguje oko 180 milijuna kuna HEP-u i oko 100 milijuna kuna INA-i. Oko 850 radnika nije dobilo plaću za kolovoz, a upitno je što će biti s plaćama za rujan.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mazaluna 01.10.2011.

    Otkuda nekima toliki novac a prije domovinskog rata bili su vozači i instalateri.???'

  • Fjaka_1 01.10.2011.

    general""" !!!!! , a ja i slični meni neka živimo od 114 kuna vojne invalidnine ----sramota Sapienti sat

  • Fjaka_1 01.10.2011.

    A vidi tek ovoga generala ----- sprdačina !!!!! Sapienti sat

Komentiraj...
Vidi sve komentare