To je to što me zanima!

Jeziva šuma: Svake godine nađu 100 tijela samoubojica

Azusa Hayano već 30 godina odlazi u šumu i pokušava dokučiti zašto se tamo Japanci najčešće odluče na samoubojstvo. Kaže kako ni sam to ne može objasniti
Vidi originalni članak

U šumi Aokigahara u podnožju planine Fuji vlasti godišnje pronađu i do 100 tijela Japanaca koji su se ubili. 

Samoubojstva  su u Japanu veliki problem. Država ima 130 milijuna stanovnika, a svake godine ubije se oko 30.000 ljudi. Većinom je riječ o sredovječnim muškarcima. Samoubojstvo je izlaz na koji se u japanskoj kulturi neće gledati s neodobravanjem, a ono se smatra i časnim činom. 

Jedno od mjesta na kojima Japanci najčešće počine samoubojstvo je upravo šuma Aokigahara. Azusa Hayano već 30 godina odlazi u šumu i pokušava dokučiti zašto se tamo Japanci najčešće odluče na samoubojstvo. Kaže kako ni sam to ne može objasniti. Prije dvije godine u šumu je odveo i snimatelje koji su napravili o njoj dokumentarni film. Hayano u filmu nailazi na nekoliko trupala i na nekoliko poruka koje su samoubojice ostavile. No na kraju poručuje svima neka razmisle.

- Život je dragocjeni dar koji ste dobili od svojih roditelja. Molim vas da mislite na svoje roditelje i svoju djecu. Nemojte to držati u sebi, razgovarajte o onome što vas muči - kaže Hayano.  

Idi na 24sata

Komentari 17

  • polic88 12.04.2012.

    ma japanci su mi se uvijek cinili malo caknuti narod

  • Ivo Lola Ribar 12.04.2012.

    interesantna prica svakako i pristojno snimljen film, sa velikom dozom pijeteta a bez trunka senzacionalizma. zato ustalom i ne cudi da ga "novinar 24 sata" nije u stanju shvatiti pa niti prevesti samome sebi a kamoli napisati nekakav suvisli komentar svega. naime, rijeci kojima cudo od novinara zavrsava svoj novinarski uradak nije izrekao gospodin hayano nego ih je procitao sa panoa koji je postavljen na ulasku u sumu a iz preventivnih razloga.

  • nselimo1 12.04.2012.

    Za svaki problem postoji rješenje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare