To je to što me zanima!

Poslušajte jezivi zvuk potresa snage 130 atomskih bombi!

Övgün Ahmet Ercan, inženjer geofizike kazao je kako je potres imao razornu snagu približno 130 atomskih bombi. Stručnjak AFAD-a, Orhan Tatar očekuje nove potrese na jugu Turske, i to snage do 6,7 stupnjeva
Vidi originalni članak

Jezive zvukove potresa snimio je dr. Hamdullah Livaoğlu seizmolog sa Sveučilišta Kocaeli u Turskoj. Riječ je o potresu magnitude 7,7 stupnjeva po Richteru koji je pogodio pokrajinu Kahramanmaraş. To je drugi razorni potres koji je pogodio jug Turske. Potres je zabilježen u 13:24 sati po lokalnom vremenu, na dubini od sedam kilometara. Trajao je 43 sekunde.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ljudsko uho ne može čuti frekvencije niže od 20 Hz. Frekvencije signala potresa također su obično manje od 20 Hz. Kako bi se potres pretvorio u zvuk, pojasne brzine signala potresa koje bilježe seizmometri povećavaju se ovisno o razdoblju uzorkovanja i seizmogram se komprimira. Tako se frekvencijski sadržaj podiže do pragova koje može čuti ljudsko uho – kazao je Livaoğlu.

NAKON VIŠESTRUKIH KRIZA WHO: Sirija treba humanitarnu pomoć nakon razornog potresa

Övgün Ahmet Ercan, inženjer geofizike kazao je kako je potres imao razornu snagu približno 130 atomskih bombi.

- U regiji Kahramanmaraş je jaka potresna aktivnost. Naknadni potresi nastavit će se do magnitude od 6,7 stupnjeva po Richteru – kazao je stručnjak AFAD-a, Orhan Tatar.

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • TaličniTom 07.02.2023.

    "Inženjer geofizike kazao je kako je potres imao razornu snagu približno 130 atomskih bombi!".... Kojih atomskih bombi!?? Kakvih?? Koliko jakih!? Te bombe se kreću u rasponu snage od 5 KT (5 tisuća tona TNT) do 100 MG (100 milijuna tona TNT). 130 megatonki bi razorile cijelu zemaljsku kuglu.

  • Rvat12 07.02.2023.

    Čitaš i ne možeš vidjet nigdje osim moljakanje Boga Isusa …,pa ljudi molite se arhitektima da grade zgrade po pravilima struke pa se neće svaka nego svaka deseta urušiti …a od Boga nema neke velike pomoći …to je stvarnost …probudite se u 2023 godini smo …

  • 07.02.2023.

    Dovoljno je što smo čuli i osjetili prije dvije godine!! Žao mi naroda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare