To je to što me zanima!

Joe Biden krši praksu i Trumpu uskraćuje obavještajne brifinge

Američki predsjednik Joe Biden ne želi svome prethodniku Donaldu Trumpu nastaviti davati pristup povjerljivim obavještajnim podacima, kao što je to inače praksa, rekao je u intervju za CBS
Vidi originalni članak

Trump je pokazao "nestabilno ponašanje" te bi mogao u javnost izići s povjerljivim podacima, rekao je Biden u intervjuu za CBS-u koji je objavljen u petak navečer po američkom vremenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Biden nije želio spekulirati o tome što bi se moglo dogoditi, no rekao je da Trump jednostavno više ne treba te podatke. Predsjednik je naglasio da njegova procjena nije povezana s Trumpovim poticanjem svojih pristaša da nasilno upadnu u Kapitol početkom siječnja.

- Koja je vrijednost toga da mu dajem obavještajne podatke, koji bi učinak od toga svega mogao imati, osim toga da bi se mogao poskliznuti i nešto reći - zapitao se Biden. 

Njegov cijeli intervju u CBS-u trebao bi se prikazati u nedjelju prije Super Bowla. 

POTPISAO NOVE UREDBE Joe Biden poništava useljeničku politiku prethodnika Trumpa

Bivši američki predsjednici uglavnom nastavljaju dijeliti obavještajne podatke, no prije nego što ih Trump može dobiti, Biden se mora s time složiti. Kritičari su optužili Trumpa da je nekoliko puta tijekom svoga mandata otkrivao povjerljive podatke.

Prema napisima američkih medija, pokazao je malo interesa prema brifinzima obavještajnih agencija tijekom mandata, a Biden ih čita na dnevnoj bazi.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • prokurator 07.02.2021.

    trljanje soli na rane trumpadžijama. pozitivno.

  • Mošsimislit 06.02.2021.

    Aha, a dok je Trump Bidenu uskračivao sigurnosne brifinge na što je kao izabrani predsjednik na to imao pravo nikome nikaj, to nije bilo kršenje prakse. Biden barem ima opravdane sigursnosne razloge zašto ne da Trumpu te podatke.

  • 06.02.2021.

    Sleepy Joe niti ne može dijeliti s Trumpom obavještajne brifinge kad nema pristup njima 🤡

Komentiraj...
Vidi sve komentare