To je to što me zanima!

Joe Biden šalje u Kabul 5000 vojnika: Pomoći će evakuirati američko veleposlanstvo

Talibani su u subotu osvojili veliki grad Mazar-i-Sharif na sjeveru Afganistana i približili se Kabulu iz kojeg zapadne zemlje pokušavaju na vrijeme evakuirati svoje državljane
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden u subotu je odobrio slanje dodatnih vojnika u Kabul kako bi pomogli u evakuaciji američkog veleposlanstva iz Afganistana. 

"Na temelju savjeta naših diplomatskih, vojnih i obavještajnih timova, pristao sam rasporediti oko 5000 američkih vojnika kako bi uredno i sigurno evakuirali američko i savezničko osoblje'', rekao je Biden.

DRAMA U AFGANISTANU Talibani na samo 20 minuta od Kabula: Vojska SAD-a evakuira veleposlanstvo, spaljuju papire

Dodao je i da će se prevesti Afganistanci koji su u posebnom viznom programu.

Talibani su u subotu osvojili veliki grad Mazar-i-Sharif na sjeveru Afganistana i približili se Kabulu iz kojeg zapadne zemlje pokušavaju na vrijeme evakuirati svoje državljane.

DRAMA U AFGANISTANU Talibani zauzeli još jedan grad, sve bliže Kabulu: 'Preuzeli su kontrolu, grad je pao bez borbe'

To je najnoviji ratni uspjeh radikalnih militanata koji su posljednjih tjedana protutnjali zemljom nakon povlačenja američkih snaga.

Kabul i Jalalabad na istoku zemlje sada su jedini veliki gradovi koji nisu u rukama talibana.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Zmar117 15.08.2021.

    Ameri su spucali tisuću miljardi dolara u Afganistan i izgubili stotine svojih vojnika..A za što?Da bi se tamo Kolinda,  kao i deseci drugih zapadnih državnika šepurilo u maskirnim uniformama dok su obilazili postrojbe svojih zemalja u Kabulu...Ameri imaju pravo da su napokon rekli STOP tom manekenskom cirkusu.Ameri su svojim prisustvom u Afganistanu,protiv svoje volje, štitili i ruske nacionalne interese u zemljama srednje Azije poput Kazakstana,Uzbekistana,Turkmenistana,Kirgista i Tađikistana.Povlaćenje Amera iz Afganistana je na kraju bilo jedina realna opcija..Afganistan se na kraju pretvorio u teški poraz zapadne koalicije..Afganistan je prvi rat iz kojeg je kao poražena strana izašla i Hrvatska Vojska....

  • Josip33 15.08.2021.

    Sve je pod kontrolom velikog brata. U politici nema slucajnog dogadjaja.

  • ante-portas 15.08.2021.

    Kad su bili tamo, a bili su svi iz Nato-a, cak i HV, kmecali ste da im nije tamo mjesto. Sad kad su otisli opet ne valja. A plan povlacenja je napravio jos Trump, i po njegovom planu, Ameri su se trebali povuci jos u Svibnju. Kanada se povukla prva, prije par godina. Talibani ne diraju nikoga izvan Afganistana. Nek se Afganistanci bore za svoju slobodu, Ameri im nisu nista dobroga donijeli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare