To je to što me zanima!

Johnson:' Zemlje su ujedinjene oko smanjivanja ovisnosti o ruskoj nafti i plinu iako je teško'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SAD je u objavio da uvodi embargo na uvoz ruske nafte i plina, dok je Velika Britanija rekla kako će postupno ukidati uvoz ruskih energenata do kraja 2022
Vidi originalni članak

Britanski premijer Boris Johnson kazao je u utorak da se zemlje širom svijeta ujedinjuju oko potrebe da se poduzmu konkretni koraci u smislu smanjivanja ovisnosti o ruskoj nafti i plinu, iako je to "izrazito teško" za neke srednjoeuropske zemlje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postoji slaganje o potrebi da se smanji ovisnost o ruskoj nafti i plinu, "iako je to izrazito teško za neke europske zemlje.. Ovo što činimo je prvi korak", rekao je Johnson nakon susreta s čelnicima Češke, Poljske, Mađarske i Slovačke.

'PUTIN JE FRUSTRIRAN' Procjena Pentagona: U Ukrajini je zbog ruske invazije poginulo do 4000 ruskih vojnika

"To je veliki korak koji svijet čini.. Razina gađenja i bijesa zbog onoga što se događa u Ukrajini raste diljem svijeta, a omča se steže na režimu (ruskog predsjednika Vladimira) Putina".

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

SAD je u utorak objavio da uvodi embargo na uvoz ruske nafte i plina, dok je Velika Britanija rekla kako će postupno ukidati uvoz ruskih energenata do kraja 2022., čime te dvije zemlje dodatno pojačavaju pritisak na Moskvu u znak odmazde za invaziju Ukrajine.

OTPOR RUSIJI I Slovenija se priprema za moguće proširenje sankcija protiv Rusije na naftu i plin

Velika Britanija će postupno ukinuti uvoz nafte i naftnih derivata od Rusije do kraja 2022., kazao je u utorak britanski ministar poduzetništva Kwasi Kwarteng, apeliravši na kompanije da iskoriste prijelazno razdoblje kako bi se nesmetano provela tranzicija.

Kwarteng je kazao i da se razmatraju opcije za okončanje britanskog uvoza ruskog plina koji trenutno pokriva 4 posto britanskih potreba za plinom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • djevojčica mala 09.03.2022.

    A bit će i teže, naročito narodu, političari će imati svega.

  • 08.03.2022.

    ja bih mu. poklonila cesalj

  • kolikojesati 08.03.2022.

    Gluposti, pobunite se europske zemlje da nema sankcija jer ćemo se kupati sami u moru bez turista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare