To je to što me zanima!

Joras izgubio spor: Na tuđoj je zemlji uzgajao voće i ima štalu

Poduzeće Mulino iz Kaštela, u vlasništvu Slovenca Urbana Cerara, kupilo je prije 10 godina zemljišta uz granicu sa Slovenijom koja Joras ilegalno koristi. Sud je odredio da mu ih Joras mora vratiti
Vidi originalni članak

Slovenac Joško Joras, medijima zanimljiv zbog svojeg dugogodišnjeg nepriznavanja hrvatskih institucija i vlasti iako živi na teritoriju Hrvatske uz samu granicu, ovih je dana izgubio sudski spor s poduzećem Mulino iz Kaštela koje je u vlasništvu Slovenca Urbana Cerara.

Nepravomoćna presuda odnosi se na zemljišta uz GP Plovanija koja je Cerar kupio još 2008. godine. Joras ih je uzurpirao, bez ikakvog pravnog temelja na njima posadio vrt i voćke te podigao štalu u kojoj drži životinje.

JOŠKO, NE JEZI SE... Jorasu smo donijeli hrvatski dres: 'Vraćajte ga, ne želim to!'

Poduzeće Mulino Jorasa je više puta mimo suda upozoravalo da prestane koristiti nekretnine na spornim zemljištima i tražilo da ih vrati u posjed vlasnika. Cerar je 2016. Jorasu slao i dopis tražeći da u roku od sedam dana 'očisti' zemljište i vrati mu ga, no ovaj na njega nikad nije odgovorio. Također, niti jednom se nije pojavio ni na sudu niti kontaktirao s vlasnikom. 

NOVA PROVOKACIJA Joras opet radi što želi: 'Ovo je okupirani slovenski teritorij...'

Sutkinja Margareta Vivoda presudila je da je Joras dužan nekretnine vratiti u posjed tužitelju u roku od 15 dana te mu nadoknaditi cjelokupan trošak postupka koji se popeo na 39.962,50 kuna, na što još ide zatezna kamata, piše Novi list. 

Podsjetimo, Joško Joras svojim kontroverznim ponašanjem dobiva pažnju kako hrvatskih tako i slovenskih medija. Uz granicu sa Slovenijom često izvodi provokativne akcije i to najčešće kada se između službene Ljubljane i Zagreba potegne pitanje graničnog spora.

PRIPAO HRVATSKOJ Joras pobjegao pa se nakon sat vremena utučen vratio kući

Nakon što je arbitražna presuda, ispalo je da kopneni dio Savudrijske vale, na kojemu Joras živi, ipak pripada Hrvatskoj što je kontroverzni Slovenac dočekao s gnjevom tvrdeći da je riječ o 'okupiranom slovenskom teritoriju'.  

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mibu 04.06.2018.

    Baš mi je žao tog Joška.😊😊😊

  • Usora1 04.06.2018.

    baksus, hrvate ne voli a slovenci ga deloziraju. nego gdje je pernar i co. da pomognu covjeku u nevolji...

  • PetarPavlić 04.06.2018.

    Baš je bio je simpa sa onim - tukaj je slovenija a sad mu možemo parirat - tukaj je Kroatija - a s jedne i druge strane ona bivša politička mafija

Komentiraj...
Vidi sve komentare