To je to što me zanima!

Još 17 kamiona s humanitarnom pomoći kreće u Gazu: Drugi je to konvoj pomoći od početka rata

U subotu je UN, nakon prolaska konvoja od prvih 20 kamiona, ocijenio da je takva količina bila dovoljna za 4 posto dnevnih potreba u Gazi prije izbijanja rata...
Vidi originalni članak

Sedamnaest kamiona s humanitarnom pomoći prešlo je u nedjelju egipatski granični terminal s Pojasom Gaze, koja je pod opsadom i izraelskim bombardiranjem, što je drugi konvoj u dva dana namijenjen palestinskom teritoriju od početka rata Izraela i Hamasa.

POGLEDAJTE VIDEO: Izraelski tenkovi uz pojas Gaze

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U subotu je UN, nakon prolaska konvoja od prvih 20 kamiona, ocijenio da je takva količina bila dovoljna za 4 posto dnevnih potreba u Gazi prije izbijanja rata.

EKSKLUZIVNO 'Spasio sam šestero od Hamasa i sigurne smrti, ali nisam heroj. Za Netanyahua ja sam izdajnik'

Nedjeljni konvoj je na inspekciji i potom će se uputiti prema Pojasu Gaze, rekli su Reutersu sigurnosni i humanitarni djelatnici na Rafahu.

Izrael je uveo "potpunu opsadu" palestinskog teritorija nakon terorističkog napada Hamasovih militanata 7. listopada, odsjekavši gusto naseljeni obalni pojas Sredozemlja od hrane, goriva, lijekova, vode i drugih bitnih zaliha, što je dovelo do straha od humanitarne katastrofe.

BROJ SLUČAJA VJEROJATNO ĆE RASTI... UN objavio: Zbog užasnih sanitarnih uvjeta Gazom se šire dijareja, vodene kozice i šuga...

Dugačka kolona kamiona koji prevoze humanitarnu pomoć već je danima na prijelazu Rafah.

Izrael kontinuirano bombardira mete Hamasa zračnim napadima i mobilizirao je stotine tisuća vojnih rezervista uoči očekivanog kopnenog napada u Pojasu Gaze.

PORUKA IZRAELA: 'Hezbollah uvlači Libanon u rat od kojeg neće imati koristi, ali u kojem riskira izgubiti mnogo...'

Palestinski militanti i dalje ispaljuju rakete iz Gaze prema Izraelu. 

OVDJE PRATITE SITUACIJU U RATU IZRAELA I HAMASA IZ MINUTE U MINUTU

PROSVJED SOLIDARNOSTI U IZRAELU VIDEO Bijes, tuga i očaj obitelji otetih Izraelaca: 'Ovo je pakao, samo želimo povratak bližnjih'

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare