To je to što me zanima!

Još 3 nesreće zrakoplova: Zapalio se motor na pisti...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U muenchenskoj zračnoj luci zapalio se motor aviona tvrtke Air Dolomiti. Zrakoplov Ryanaira morao je sletjeti zbog problema s tlakom u kabini
Vidi originalni članak
RYANAIROVU ZRAKOPLOVU PAO TLAK - 26 ozlijeđenih
Nakon prisilnog slijetanja zrakoplova irske niskobudžetne tvrtke Ryanair u ponedjeljak navečer u francuskom Limogesu 26 ljudi je završilo u bolnici. U kabini Boeinga 737 pao je tlak, a zrakoplov je propao za 8000 metara u pet minuta. Avion je letio iz Velike Britanije u Španjolsku. Hospitalizirani putnici imaju lakših problema sa sluhom. Razlozi pada tlaka u avionu sa 168 putnika i sedam članova posade pregledom aviona nisu utvrđeni.

MÜNCHEN: ZAPALIO SE MOTOR AVIONA
Na muenchenskom aerodromu zapalio se motor aviona. Pilot talijanske kompanije Air Dolomiti uspio ga je zaustaviti trenutak prije polijetanja. U nedjelju oko 20 sati zrakoplov ATR 72 počeo je već rulati po pisti. Odjednom se iz lijevog propelera počelo dimiti. Motor je bio u plamenu. Putnici su u panici iskakali na pistu. Glasnogovornik aerodroma kaže da nitko nije ozlijeđen te da su vatrogasci motor aviona ugasili za dvije sekunde. Uzrok zapaljenja motora nije još poznat. Putnik iz susjednog zrakoplova sve je snimio mobitelom.

NA FILIPINIMA PAO VOJNI AVION - 9 mrtvih

Teretni zrakoplov filipinskih oružanih snaga srušio se u more nakon polijetanja i nitko od devet članova posade, koliko ih je bilo na letu, nije preživio nesreću, objavljeno je u utorak.
- Zrakoplov C-130, koji je dovezao vojnike, poletio je iz zračne luke Davao na jugu Filipina u ponedjeljak navečer, a 10 minuta poslije izgubljena je s njim radijska veza - rekao je zapovjednik filipinskih zračnih snaga, general pukovnik Pedrito Cadungog.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • john88 26.08.2008.

    zanimljivo mi je što šefovi iz zračne luke da su im avioni svake godine idu na tehnički pregled....iako samo jedan avion prijeđu više od 100 tisuća km, puno više nego običan auto...zaključak: zbog sigurnosti građana, avionu trebaju nekoliko puta ići na tehnički pregled...ne mislim samo na mijenjanje ulja, nego sve provjeriti...

  • Cooleech 26.08.2008.

    Sve ove zrakoplovne nesreće su uzrokovane je.enom uštedom zbog bezobraznog divljanja cjena nafte i njenih derivata. Pi.da im materINA!

  • mala___plava 26.08.2008.

    jel to sve slučajno?? mislim na sve tri nesreće u manje od 3 dana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare