To je to što me zanima!

Još danas možete prijaviti da ćete glasati izvan prebivališta

Bliži se referedum 1. prosinca na kojem će građani odlučiti žele li da se u Ustav unese odredba da je brak zajednica muškarca i žene. Već se tiskaju glasački listići
Vidi originalni članak

U srijedu je zadnji dan za prijavu glasovanja izvan mjesta prebivališta na referendumu 1. prosinca, na kojem će hrvatski građani odlučiti žele li da se u Ustav odnese odredba da je brak životna zajednica muškarca i žene.

Također, u tijeku je tiskanje glasačkih listića i određivanje glasačkih mjesta, te se daju upute nižim povjerenstvima. 

Prijava za glasovanje izvan mjesta prebivališta podnosi se u nadležni ured državne uprave. Birači se mogu upisati u gradu ili općini u kojoj će biti na dan referenduma. Dovoljno je ispuniti formular koji se nalazi na stranicama Ministarstva uprave i s osobnom iskaznicom doći u ured državne uprave. 

Nadležni uredi u srijedu će raditi do 18 sati, a nakon isteka radnog vremena zahtjevi se do kraja dana mogu predati poštom.

Građani osobne iskaznice trebaju ponijeti i na birališta 1. prosinca kada će zaokružiti ZA ili PROTIV na pitanje 'Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca'.

Počinje kampanja 'Građani glasuju protiv'

U srijedu počinje i kampanja nazvana 'Građani glasaju protiv' koju su pokrenule udruge za zaštitu ljudskih prava, koje, tvrde, žele potaknuti građane i građanke da na referendumu stanu u obranu ljudskih prava i tolerantnog društva koje ne diskriminira i ugnjetava manjine. 

S druge strane, u utorak su se oglasili biskupi HBK koji su pozvali građane da na referendumu zaokruže ZA.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • ribić2 20.11.2013.

    Ja nisam pravnik a nisam ni visoke škole pohađao (samo prizemnice) već sam pitao i nitko da mi konkretno odgovori. Ovako: Dali ovako formuliran tekst, kako je napisano na listiću za referendum, upisan u Ustav isključuje incest? Bez obzira kakav je sada zakon o bračnoj zajednici zanima me dali su jače odredbe Ustava ili običnog zakona, ako se i u Ustav ne unesu odredbe iz zakona

  • mrzovoljni 20.11.2013.

    Danas neču komentirati! Danas neču komentirati! Danas neču komentirati! Danas neču komentirati! Danas neču komentirati! Danas neču komentirati! Danas neču komentirati! (reče ovisnk)

  • judgement 20.11.2013.

    PROTIV diskriminacjie ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare