To je to što me zanima!

Još jedan radnik Podravke se ubio! Razlog je otkaz?

Branko se objesio u četvrtak. Prijatelji tvrde da ga je slomila degradacija na poslu. Mnogi sumnjaju da je razlog samoubojstva J. S. također posao
Vidi originalni članak

U manje od tjedan dana Koprivnicu su šokirala dva samoubojstva radnika Podravke. J. S. (47) objesio se električnim vodičem u utorak oko 16 sati na tavanu svoje kuće u Rečkom polju u Koprivnici. Za sobom je ostavio oproštajno pismo, ali u njemu nije napisao razlog strašnog čina. J. S. je bio jako depresivan još od listopada. Tada je dobio otkaz u Podravki zbog krađe manje količine Vegete. Zbog toga je pokrenuo i radni spor. Mnogi sumnjaju da je upravo otkaz razlog samoubojstva.
Samo nekoliko dana ranije, u četvrtak, u Koprivnici se ubio Branko Međimorec (45). Hrvatski branitelj u Podravki je radio 25 godina. Nedavno su ga s mjesta električara premjestili na mjesto nosača vreća. To je za Branka, tvrde njegovi prijatelji i poznanici, bilo ogromno poniženje.
- Rekli smo mu neka ne pristane na premještaj, no silno se bojao otkaza. Oni su ga stjerali u grob - kaže Mirko Ožegović, tehnolog u održavanju Podravke. Branko se objesio u svom štaglju. Glasnogovornica Podravke, Dijana Jendrašinkin, nakon njegove smrti rekla je kako su takve izjave neosnovane jer tvrtka već duže vrijeme premješta radnike kako ih ne bi morala otpuštati. Nije odgovorila zašto su Branka premjestili na lošije radno mjesto, no rekla je da mu je plaća ostala ista.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • jollle 15.07.2009.

    ovo je za svaku osudu,kao jedna kompanija sa srcem,kako kazu u podravci,ja bi prije rekao kompanija bez srca i duse , to sto se događa u podravci to je za svako preispitvanje rukovodeci,mobing to je blago receno, to je vise od mobinga,i opet za to nece niko odgovarati.

  • jajopd 15.07.2009.

    nemojte se ubijati potražite pravog krivca

  • kalimeroNa2 15.07.2009.

    labelwriter@...iz posta u post dokazujes kolika si budala...zalosno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare