To je to što me zanima!

Još jedna stranka: Osnovana Komunistička partija Hrvatske

Inače, osnivanje stranke najavljeno je na obljetnicu smrti Josipa Broza Tita 4. svibnja u Kumrovcu, a osnivački kongres održan je također u Kumrovcu 25. svibnja
Vidi originalni članak

Još jedna politička stranka osnovana je u Hrvatskoj.  Ministarstvo uprave je 18. listopada registriralo Komunističku partiju Hrvatske sa sjedištem u Umagu.

Inače, osnivanje stranke najavljeno je na obljetnicu smrti Josipa Broza Tita 4. svibnja u Kumrovcu, a osnivački kongres održan je također u Kumrovcu, na Titov rođendan 25. svibnja.

Osnivač i predsjednik stranke je Radoslav Ilić, ugostitelj iz Umaga, koji posljednjih godina organizira Titovu štafetu koja je kretala iz Umaga.

Komunistička partija osnovana je i 2005. godine u Vukovaru, ali nikad nije registrirana jer nije uspjela prikupiti stotinu potrebnih osnivača, piše Novi list.

Pravaši se bune: To je nedopustivo

Pravaši iz HSP-a dr. Ante Starčević u Zadru su na konferenciji za novinare žestoko ustali protiv osnutka Komunističke partije Hrvatske.

- Nedopustivo je da na hrvatskom političkom nebu bude petokraka u obliku Komunističke partije Hrvatske, jer je ta partija bila dio totalitarnog režima - rekao je zamjenik predsjednice stranke Ivan Tepeš. Nije mu jasno kako je takva stranka uopće mogla biti registrirana, pa je javno upitao ministra uprave Arsena Bauka bi li dopustio i registraciju ustaškoga pokreta.

 - Kao što je KPH bila sastavnica totalitarnog komunističkoga režima, tako je i ustaški pokret bio dio zločinačkog fašističkog režima. Ako se na skupovima zabranjuju fašistički simboli i ustaška ikonografija, zašto se ne zabranjuju na isti način i komunistički simboli - zapitao se Tepeš. 

Idi na 24sata

Komentari 600

  • travson 24.10.2013.

    nikad partija i komunizam a kamoli zvjezda STOP

  • DrazenMikulandra 21.10.2013.

    sve je više budala,,a sve manje metaka...

  • vesko88 21.10.2013.

    Istrijani ????dali ste srbohtvati? i ciji ste vi narod???Sada dobro zivite pa izmisljate da ste bolje zivjeli za vrijeme Tita Jovanke,Pariizanstina vlada sa istrijanima ono nemogu misliti svojim Mozgom, vec Milojice .

Komentiraj...
Vidi sve komentare