To je to što me zanima!

Još nije gotovo: U Nairobiju 59 ubijenih i više od 175 ranjenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Naoružani napadači, članovi militantske skupine povezane s Al-Kaidom, nakon subotnjeg pokolja još uvijek drže taoce u Westgate trgovačkom centru u Nairobiju
Vidi originalni članak

Gotovo 24 sata nakon što su naoružani napadači upali u trgovački centar u Nairobiju, počeli pucati i ubili na desetke ljudi, njihov teror nije završio. Broj poginulih raste iz sata u sat.  Prema zadnjim podacima ubijeno je 59 ljudi, a 175 ih je ranjeno.

Kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta rekao je novinarima kako je ova tragedija za njega i osobna. Njegov nećak i njegova zaručnica su među ubijenima u napadu. 

- Kaznit ćemo organizatore ovog napada. To će biti brzo i zaista vrlo bolno - rekao je Kenyatta.

Napadači još uvijek drže oko 30 taoca u dijelu Westgate shopping centra, objavile su kenijske vlasti i diplomatski izvori, a prenosi CNN

Kenijska policija i vojska još uvijek vode obračun s napadačima. Još se ne zna koliko još ima napadača, kao ni što planiraju sa zarobljenim taocima. 

Podsjetimo, odgovornost za krvoproliće preuzeo je još u subotu Al Šabab, militantska skupina koju se povezuje s Al-Kaidom, i koja ima svoju bazu u Somaliji. Rekli su kako neće pregovarati s kenijskim vlastima.  

Skupina je naglasila kako su prvo sve Muslimane ispratili van, te da su tek onda krenuli s napadom. 

- Mudžahedini su još uvijek jaki unutar Westgatea i drže svoje pozicije. Alah je za to zaslužan - objavila je skupina na Twitteru kasno u subotu. Njihov Twitter račun je kasnije uklonjen.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • najiram 10 22.09.2013.

    nemogu da se ne zapitam što to čovjeka tjera da ibija druge...svijestan da če biti ubijen...pa sam došao do vrlo čudnih zaključaka....jedni ubijaju iz bahatosti...drugi zbog bijede....pa tako sam došao do zaključka da su oni koji drže kapital to jest lažno stvaraju lažne vrijednosti krivi za terorizam...i oni koji su bezdušno eksploatirali te ljude...po meni nije to vjera to je očaj....djeca im umiru od gladi...a tamo neki menažeri se prežderavaju preseravaju....tjeraju ih da rade za šaku riže...ako se želimo riješiti terorista moramo se riješiti i bezosječajnih kapitalista....i jedno i drugo je terorizam....ali ovaj od bogatih je milijon puta gori od ovih siromašnih....jer oni potpuno svijesno ....izgladnjuju ljude znadu da če prvo pomrti djeca i žene ali ni malo ih za to ne grize savijest... zato bi trebalo ukloniti takove sa vla

  • boston 22.09.2013.

    III svjetski rat je poceo, ima vec vise od 10 godina....

  • 22.09.2013.

    Nostradamusova proročanstva se ostvaruju: "Saraceni dolaze!!!!!" Pripremimo se na to, kad tad će nas sve pomesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare