To je to što me zanima!

Josip Hrabar ima samo pet godina i već vozi bager

Skromni dječak iz Planog kraj Trogira danima je gledao oca Ivicu kako radi s rovokopačem. Onda je sam sjeo za upravljač i natovario kamion...
Vidi originalni članak

Tata, i ja bih htio voziti bager kao ti, rekao je popevši se ocu u kabinu prije godinu i pol danas petogodišnji Josip Hrabar iz Planog kraj Trogira. Otac Ivica ga je posjeo za upravljač i ostao preneražen Josipovom vještinom.
- Poput iskusnog bagerista počeo je voziti, dizati i spušati 'kašiku’ te izvoditi sve manevre koje je vidio od mene - ponosno će otac. Josip se izvježbao na rovokopaču od pet tona, a nedavno je upravljao i deset puta težim.
- Pustim ga, uz neposredan nadzor, da nakrca kamion materijalom. Ma, moj Josip je živo čudo - nema otac dovoljno riječi hvale. Josip pokazuje iznimnu koordinaciju pokreta i prostornu orijentaciju. Sve radnje bagerom izvodi prilično glatko i vrlo je pedantan.
- Kad krca materijal, ne može se čuti udarac ‘kašike’ o kamion. Odrađuje to polako i pažljivo - objašnjava Ivica kako radi njegov sin koji je prema vještini poznat u cijelom kraju. I pri upisu u vrtić odgajateljice su odmah znale o kome je riječ. Unatoč divljenju okoline, Josip je  samozatajan i sramežljiv. Njegovi vršnjaci igraju se plastičnim strojevima, a Josip, unatoč svojih 30 kilograma, zabavlja se pravim bagerom teškom pet tona.

NAJMLAĐI BAGERIST
Josip Hrabar (5) prvi put je sjeo za upravljač bagera u dobi od tri i pol godine. Prije toga svakodnevno je gledao oca kako radi.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • user_33498 09.05.2010.

    Ne daj Bože da se nešto dogodi ko bude onda kriv? I još to novine daju... Kaj s 8 godina bude išao s autom u školu?

  • toreo 09.05.2010.

    o žalosti....a čemu se nadati???? soc,služba neće reagirati,to je normalno...nadati se da neće ta vožnja jednom poći po zlu,eto to

  • cosanostra 09.05.2010.

    jako pametno od oca....još zove novinare,socijalna služba bi mogla doći sama....

Komentiraj...
Vidi sve komentare