To je to što me zanima!

Josipa Perkovića neće izručiti: U pripremi je izmjena propisa

Priprema se zakonodavna operacija izmjene propisa 'Lex Perkovic'. Perkovića Njemačka želi procesuirati zbog sumnji da je sudjelovao u likvidaciji Đurekovića
Vidi originalni članak

Priprema se zakonodavna operacija izmjene propisa 'Lex Perkovic'. Ona bi trebala onemogućiti izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj gdje bi trebao biti procesuiran zbog sumnji da je sudjelovao u likvidaciji Stjepana Đurekovića, hrvatskog emigranta, piše Večernji list. 

Izmjene se trebaju donijeti do 1. srpnja kada Hrvatska ulazi u EU. Europski uhidbeni nalog odnosit će se samo na slučajeve počinjene nakon 2002. godine, a Perkovića se tereti za ubojstvo iz 1983. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • roki10 19.06.2013.

    DA kazem nesto i za zlocinca Perkovica kojeg bi trebali isporucit, posto mi imamo najbolje zakone u evropi nije moguce ,jer u vladi su svi perkovici vrana vrani oci ne kopa

  • roki10 19.06.2013.

    Avi nepismeni njemci ne trazite nikakva izrucenja nasih sokolova. Mi smo pravna drzava i imamo svoje zakone.Vi mozete samo dobacit koji milion evroa da isplatimo ove dosadne Penzice, koji nista ne rade samo trose.

  • StjepanMarkuš 19.06.2013.

    Najopasniji su režimski ljudi, ili ljudi za sve režime.Sječam se novinskih članaka iz 1983. god. i ubojstva Stjepana Đurekovića, prvo je tadašnji jugoslavenski tisak pisao da je Stjepan Đureković kao direktor INE, zbog velike pronevjere i kriminalnih radnji pobjegao u Njemačku i potražio zaštitu kod Hrvatskog emigrantskog podzemlja, a kad je ubijen plasirala se je vijest da je ubijen u obračunu tog istog emigrantskog podzemlja.Čudno je to, oko angažmana pokojnog predsjednika Tuđmana, ministra Gojka Šuška i ostalih, Spomenutog Perkovića.Kako je moguće da taj isti Perković , ako ga Njemačko pravosuđe sumnjiči za navedeno ubojstvo u onom režimu i danas kad imamo svoju državu , ima zaštitu određenih struktura.Zašto taj čovjek ne reagira, i zašto ne dokaže da nema veze sa navedenim sumjama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare