To je to što me zanima!

Josipa Rimac naručila Franjin trometarski kip za 900.000 kn

Spomenik Franji Tuđmanu visok tri metra trebao bi biti postavljen u parku ispred kninske Gradske uprave, a procjenjuje se da bi koštao oko 900.000 kn s PDV-om
Vidi originalni članak

U Kninu će za 20. godišnjicu akcije Oluja osvanuti spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. 

Natječaj koji je u tijeku raspisala je gradonačelnica Knina Josipa Rimac (HDZ). Spomenik visok tri metra trebao bi biti postavljen u parku ispred kninske Gradske uprave, a procjenjuje se da bi koštao oko 900.000 kuna s PDV-om.

Nino Strmotić/Pixsell

Na godišnjicu Oluje prije četiri godine otkriven je spomenik hrvatske pobjede Oluja '95 na Trgu Ante Starčevića. Uz spomenik, preuređen je i cijeli trg, a sve je koštalo šest milijuna kuna. 

Knin je jedan od najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj, no u njemu se upravo gradi jedan od najvećih sakralnih objekata u zemlji. Riječ je o Pastoralnom centru Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Vlada je za centar lani izdvojila 10 milijuna kuna, a prilozi u novcu prikupljaju se u crkvama u zemlji i inozemstvu.

Istovremeno, svaki četvrti Kninjanin prima neku vrstu pomoći dok je stopa nezaposlenosti među najvišima, piše tportal.

Idi na 24sata

Komentari 466

  • mihaba 02.08.2015.

    Tko je odobrio placanje tog kipa...

  • fiore 14.02.2015.

    ova gospođa lijepo sjedi u "debeloj" fotelji i prima dobru plaću,a briga je za stanovnike!ne čudim se njoj,već stanovnicima knina!smjenite je!

  • ben hur panonius 14.02.2015.

    samo tri metra?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare