To je to što me zanima!

Josipović: Bijeda i siromaštvo već su u kućama, to treba stati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pokrenimo gospodarstvo i otklonimo nepravdu koju je izazvala gospodarska kriza, a ponekad i loše funkcioniranje institucija i pravosuđa, naglasio je Ivo Josipović
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović poručio je kako 2013. mora biti prekretnica. 

- Imamo razloga vjerovati u uspjeh. Godina 2013. donosi članstvo u EU i ogromnu priliku koju moramo iskoristiti, rekao je Josipović  na božićnom domjenku u MSU u Zagrebu.

Po njegovim riječima ulazimo u godinu velikih izazova. 

- Učinimo napor da pokrenemo gospodarstvo i otklonimo nepravdu koju je izazvala gospodarska kriza, a ponekad i loše funkcioniranje državnih institucija i pravosuđa, naglasio je Josipović, a prenosi HRT. Napomenuo je kako korupcija u idućoj godini ne smije stanovati u Hrvatskoj, jer je ona najveće zlo demokratskog društva i gospodarstva te glavna prepreka moralnom razvoju društva. 

- Bijeda i siromaštvo na žalost ne kucaju na naša vrata, već su u mnogim hrvatskim domovima. Takvo stanje treba završiti. Vrijeme je da sve institucije, pojedinci, nevladine organizacije, strukovna društva, vjerske zajednice razmisle kako svoje, ne samo materijalno bogatstvo već i duhovno, mogu bolje staviti u funkciju javnog dobra - rekao je predsjednik Josipović. 

- Veselim se 2013. godini, ne samo zato što iza sebe ostavljamo jednu tešku godinu i ne samo zato što bih mislio da u 2013. nećemo imati velikih i teških izazova, nego zato što sam uvjeren da Hrvatska ima snagu suočiti se s problemima i ima snagu riješiti ih - poručio je predsjednik zaželjevši svim hrvatskim građanima sretnu i uspješnu Novu godinu. 

Na domjenku kojeg je organizirao Josipović nazočili su predstavnici Vlade, Sabora, političkih stranaka, crkveni velikodostojnici, predstavnici kulturnih i nevladinih institucija, Hrvatske vojske te javnoga, sportskoga i kulturnog života.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • najiram 10 22.12.2012.

    neznam točno zgledidu kak fašisti svi u crnom, ali imaju stalno flaše u rukama pa mi izgledaju i kak flašisti. e sad kad flaše izprazne budu pokazali pravo lice

  • Caffe-bar Gemini 21.12.2012.

    Možda bi bilo dobro da sirotinja zaštiti bijedu autorskim pravom, kojeg će plaćati svi koji od bijede imaju koristi, bilo da da se tješe i naslađuju gledajući ju, ili je plagiranjem proizvode. Siromasima treba ZAPNB (zaštita autorskih prava na bijedu),a predsjednik bi to mogao inicirati i zakonito provesti (poput ZAMPa) .

  • zdepar 21.12.2012.

    sada kada smo se nasitili od vaših riječi i obećanja želimo VIDJETI nešto konkretno

Komentiraj...
Vidi sve komentare