Obavijesti

News

Komentari 94

Josipović: Bijeda i siromaštvo već su u kućama, to treba stati

Josipović: Bijeda i siromaštvo već su u kućama, to treba stati
9

Pokrenimo gospodarstvo i otklonimo nepravdu koju je izazvala gospodarska kriza, a ponekad i loše funkcioniranje institucija i pravosuđa, naglasio je Ivo Josipović

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović poručio je kako 2013. mora biti prekretnica. 

- Imamo razloga vjerovati u uspjeh. Godina 2013. donosi članstvo u EU i ogromnu priliku koju moramo iskoristiti, rekao je Josipović  na božićnom domjenku u MSU u Zagrebu.

Po njegovim riječima ulazimo u godinu velikih izazova. 

- Učinimo napor da pokrenemo gospodarstvo i otklonimo nepravdu koju je izazvala gospodarska kriza, a ponekad i loše funkcioniranje državnih institucija i pravosuđa, naglasio je Josipović, a prenosi HRT. Napomenuo je kako korupcija u idućoj godini ne smije stanovati u Hrvatskoj, jer je ona najveće zlo demokratskog društva i gospodarstva te glavna prepreka moralnom razvoju društva. 

- Bijeda i siromaštvo na žalost ne kucaju na naša vrata, već su u mnogim hrvatskim domovima. Takvo stanje treba završiti. Vrijeme je da sve institucije, pojedinci, nevladine organizacije, strukovna društva, vjerske zajednice razmisle kako svoje, ne samo materijalno bogatstvo već i duhovno, mogu bolje staviti u funkciju javnog dobra - rekao je predsjednik Josipović. 

- Veselim se 2013. godini, ne samo zato što iza sebe ostavljamo jednu tešku godinu i ne samo zato što bih mislio da u 2013. nećemo imati velikih i teških izazova, nego zato što sam uvjeren da Hrvatska ima snagu suočiti se s problemima i ima snagu riješiti ih - poručio je predsjednik zaželjevši svim hrvatskim građanima sretnu i uspješnu Novu godinu. 

Na domjenku kojeg je organizirao Josipović nazočili su predstavnici Vlade, Sabora, političkih stranaka, crkveni velikodostojnici, predstavnici kulturnih i nevladinih institucija, Hrvatske vojske te javnoga, sportskoga i kulturnog života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature