To je to što me zanima!

Josipović i Bandić žele na Pantovčak doći nokautom

Ivo Josipović se zalaže za novu pravednost. Kaže bit će kaktus. Milan Bandić nudi čovjeka umjesto stranaka. Kaže da će biti hrvatski predsjednik...
Vidi originalni članak

Kampanja nije bila onakva kakvu sam želio. Protukandidat Milan Bandić želio ju je pretvoriti u kaljužu, rekao je u završnom obraćanju u Zagrebu  biračima Ivo Josipović. Dodao je kako mu je drago da građani svu prljavštinu koju je na njega sasuo Bandić nisu shvatili ozbiljno. Ivo Josipović veseli se suradnji s aktualnom Vladom i svima ostalima u suzbijanju kriminala.
Dodao je kako u Bandićevu stožeru rade paraobavještajci koji smišljaju klevete na granici fantastike. Siguran je da iza Bandića stoji Ivo Sanader i da je njegov pokušaj povratka u politiku u biti bio pokušaj da pomogne Bandiću, koji loše stoji.
Dva sata poslije govorio je Bandić u svom izbornom stožeru.. Bio je upućen u Josipovićeve izjave.
- Kakav bi trebao biti predsjednik? Ne onaj koji zagovara podjelu na crvene i crne, ili koji je svjetlom bogohulio Isusa. Jer onda smo mi ostali tama. Zašto vrijeđanje i dijeljenje na svjetlo i tamu- zapitao se Bandić i naglasio da njemu ne smeta ni križ ni polumjesec. Josipović ga je, kaže, prije ljeta posjetio i tražio njegovu potporu, a zauzvrat mu obećao mir u Zagrebu.
- Rekao sam: 'Ne, javite se poslije ljeta’. Tu počinju svi moji problemi - dodao je Bandić, rekavši kako je Josipoviću lako pričati “iz stana od 400 kvadrata”.
Glavna poruka Josipovićeve kampanje bila je “nova pravednost”, prevrednovanje svih vrijednosti.
- Dosta je 'pravednosti’ koja zatvara oči pred korupcijom i kriminalom, nasiljem na ulicama. Domoljublje nije snažno mahanje zastavama, gromoglasno pjevanje domoljubnih pjesama. Domoljub je čovjek koji poštuje druge i drukčije,  onaj tko marljivo radi, živi od rada i plaća porez,  poduzetnik koji ulaže, zapošljava i uredno plaća radnike - Josipovićeva je poruka.
Milan Bandić želi raditi za Hrvatsku, prevladavati razlike, ali i boriti se protiv “crvene”, tj. komunističke Hrvatske, iako je bio dijelom SDP-a. U kampanji se, kaže, zalagao za dostojanstvo naroda i branitelja, za jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske. U središtu je bilo dostojanstvo vjere i vjerskih simbola. Bandić je obećao “preorati Hrvatsku” i “raditi kao konj”.

PREDSJEDNIČKI RING: Milan Bandić vs. Ivo Josipović

Stisnuo je gumb na daljinski i započeo bitku

Na kampanju su zajedno potrošili 27 milijuna kuna?

Kako će u drugom krugu glasati birači gubitnika?

Kronologija dvoboja: Ivo Josipović i Milan Bandić

Idi na 24sata

Komentari 54

  • šetač 08.01.2010.

    koliko se zla ovom narodu treba dogoditi da progleda? Čovjek naoko uglađen, kažu "fin gospodin". Takva fina gospoda sve po zakonu i "u Ime naroda i partije" (pojedinačni slučajevi, reće Josipović večeras) ubili su tisuće i tisuće Hrvata. Blaiburg, Križni put, nočne likvidacije, nisu pojedinačni slučajevi pod petokrakom nego sistematsko uništenje svega što je Hrvatsko. I zato "dragi" komunisti Milan B. ne zna Engleski, nije školovan kao vaš kandidat ali zato ima muda i srce da voli i vodi ovaj narod!

  • samoširoki 08.01.2010.

    Hrvatska kao pomorska zemlja bi trebala olinjalu komunjarsku lignju za predsjednika?Taj bi i Kćer prodao za još jedan stan.Zar je ovo Hrvatska za koju smo se borili???

  • Sofi 08.01.2010.

    Samo mala opaska Crnomlabudu - na Cvijetnom trgu na sučeljavanju kandidata od RTL-a Bandić jedini nije htio pjevati himnu (jer vjerojatno ne zna riječi), već se izvukao na bljedi izgovor da to nije prilično da se pjeva bez veze. Pa ako kandidat za Predsjednika ne zna i ne želi pjevati hrvatsku himnu - pa kakav je to onda kandidat?? I koga on misli predstavljati??

Komentiraj...
Vidi sve komentare