To je to što me zanima!

Josipović: I sadašnja Vlada i HDZ zaobilaze važne reforme

Stranka je uputila prijedlog izmjena zakona kojom se predviđa olakšano i ubrzano ostvarivanje prava onih građana koji od banaka potražuju određene iznose
Vidi originalni članak

Stranka Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez održala prvu press konferenciju. Predsjednik stranke Ivo Josipović te potpredsjednik stranke Ivica Pančić osvrnuli su se na organizaciju i rad stranke u prva dva mjeseca od osnutka, gospodarsko stanje, dužničku krizu i reforme te sigurnosna pitanja u svjetlu izbjegličke krize.

Ivo Josipović istaknuo je da očekivanja koja su imali od mogućih reformi koje je Vlada zagovarala nisu ispunjena. Objasnio je da su ekonomski pokazatelji lošiji  nego u vrijeme kada je Vlada preuzela dužnost, a podaci koji se tiču javnog i vanjskog duga su dramatični.

- Ono što je posebice iznenađujuće da SDP kao vladajuća stranka, prvu točku svojih programskih odrednica, to smo mogli pročitati u tisku, zapravo predviđa grčki scenarij. Predviđa nemogućnost otplate dugova i borbu za njihov otpis. To je razočaravajuće jer umjesto toga željeli bismo vidjeti reformske mjere kojima bi se grčki scenarij izbjegao. S obzirom da u ove četiri godine nije bilo ozbiljnih strukturnih reformi, te da ni druga velika oporbena stranka ne predviđa apsolutno nikakve strukturne reforme, onda ostaje da upozorimo na tu ozbiljnu okolnost i da kažemo da stranka Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez zagovara velike i važne strukturne reforme“, objasnio je Josipović.

Na pitanje o koaliranju s IDS-om, Josipović je rekao: 

- IDS je stranka s kojom smo u mnogočemu kompatibilni, to je stranka s kojom sam i ja kao predsjednik odlično surađivao, a ona točka koja nam je ponajviše zajednička je regionalni pristup. Vi znate da ja o regionalizaciji ne samo kao teritorijalnim preustroju, nego kao o reformskoj mjeri govorim već jako dugo i zaista, tu u IDS-u imam suistomišljenike.

Stranka je putem zastupnika Josipa Kregara u saborsku proceduru uputila prijedlog izmjena Zakona o zaštiti potrošača, kojom se predviđa olakšano i ubrzano ostvarivanje prava onih građana koji od banaka potražuju određene iznose temeljem onih nezakonitih odredbi o kamatama. Također će uskoro u saborsku proceduru uputiti još neke zakone, socijalno orijentirane, jer unutar stranke smatraju da reforme i socijalne mjere kojima se olakšava položaj onima koji su najugroženiji moraju ići ruku pod ruku.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • suza13 23.07.2015.

    voli jova mikrofone i kameru

  • Spec 22.07.2015.

    Aleluja , progledao je ! Vlast ga je bila zaslijepila ali sada ima viziju !

  • magdalena63 22.07.2015.

    Naš ex predsjednik kao da je pao s Marsa među nas. Ili je zaboravio da je bio 5 (pet ) godina na najvišoj državničkoj dužnosti gdje je itekako mogao utjecati na stanje u državi. Da je htio. Ili znao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare