Obavijesti

News

Komentari 37

Josipović: I sadašnja Vlada i HDZ zaobilaze važne reforme

Josipović: I sadašnja Vlada i HDZ zaobilaze važne reforme
2

Stranka je uputila prijedlog izmjena zakona kojom se predviđa olakšano i ubrzano ostvarivanje prava onih građana koji od banaka potražuju određene iznose

VIDEO

Stranka Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez održala prvu press konferenciju. Predsjednik stranke Ivo Josipović te potpredsjednik stranke Ivica Pančić osvrnuli su se na organizaciju i rad stranke u prva dva mjeseca od osnutka, gospodarsko stanje, dužničku krizu i reforme te sigurnosna pitanja u svjetlu izbjegličke krize.

Ivo Josipović istaknuo je da očekivanja koja su imali od mogućih reformi koje je Vlada zagovarala nisu ispunjena. Objasnio je da su ekonomski pokazatelji lošiji  nego u vrijeme kada je Vlada preuzela dužnost, a podaci koji se tiču javnog i vanjskog duga su dramatični.

- Ono što je posebice iznenađujuće da SDP kao vladajuća stranka, prvu točku svojih programskih odrednica, to smo mogli pročitati u tisku, zapravo predviđa grčki scenarij. Predviđa nemogućnost otplate dugova i borbu za njihov otpis. To je razočaravajuće jer umjesto toga željeli bismo vidjeti reformske mjere kojima bi se grčki scenarij izbjegao. S obzirom da u ove četiri godine nije bilo ozbiljnih strukturnih reformi, te da ni druga velika oporbena stranka ne predviđa apsolutno nikakve strukturne reforme, onda ostaje da upozorimo na tu ozbiljnu okolnost i da kažemo da stranka Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez zagovara velike i važne strukturne reforme“, objasnio je Josipović.

Na pitanje o koaliranju s IDS-om, Josipović je rekao: 

- IDS je stranka s kojom smo u mnogočemu kompatibilni, to je stranka s kojom sam i ja kao predsjednik odlično surađivao, a ona točka koja nam je ponajviše zajednička je regionalni pristup. Vi znate da ja o regionalizaciji ne samo kao teritorijalnim preustroju, nego kao o reformskoj mjeri govorim već jako dugo i zaista, tu u IDS-u imam suistomišljenike.

Stranka je putem zastupnika Josipa Kregara u saborsku proceduru uputila prijedlog izmjena Zakona o zaštiti potrošača, kojom se predviđa olakšano i ubrzano ostvarivanje prava onih građana koji od banaka potražuju određene iznose temeljem onih nezakonitih odredbi o kamatama. Također će uskoro u saborsku proceduru uputiti još neke zakone, socijalno orijentirane, jer unutar stranke smatraju da reforme i socijalne mjere kojima se olakšava položaj onima koji su najugroženiji moraju ići ruku pod ruku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...