To je to što me zanima!

Josipović: Imam podršku branitelja u objavi registra

Sisak: Josipović je govorio i o uštedama u vojsci. U rebalansu proračuna smanjena su sredstva za vojsku, što znači da će se modernizacija odgoditi
Vidi originalni članak

Novoizabrani predsjednik Ivo Josipović, u petak je posjetio Sisak. Na upit o objavi registra hrvatskih branitelja, istaknuo je da za to ima potporu branitelja.
- Ne znači da one koji nisu nosili pušku, a imaju status, treba brisati iz registra. Mnogi su zaslužni za pobjedu, ali branitelji s puškom, na bojišnici, trebaju se posebno istaknuti - naglasio je Josipović. Odgovarajući na pitanja novinara, osvrnuo se na stanje u oružanim snagama.
- Hrvatska kao članica NATO, ima obvezu brojčano smanjiti oružane snage, ali tehnološki ih unaprijediti. U rebalansu državnog proračuna smanjena su sredstva za vojsku, što znači da će se obnova plovila i zrakoplova odgoditi. U zrakoplovstvu bi trebalo do 2013. godine obnoviti ili nabaviti nove zrakoplove jer sadašnjim tada istječe tehnološki rok - rekao je Josipović. U Sisku se sastao s županicom Marinom Lovrić Merzel, sisačkim gradonačelnikom Dinkom Pintarićem te novim sisačkim biskupom Vladom Košićem kojeg će ustoličiti. Sastao se i s gospodarstvenicima i kulturnim djelatnicima i razgovarao o problemima s kojima se suočavaju.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mimini 05.02.2010.

    a kada se taj registar objavi -panika,jad i kuknjava...kad se shvati da 40% nije ni prismrdilo ratištu ...šta onda učiniti takvima

  • anka12 05.02.2010.

    Dragovoljac iz Domovinskog rata je branitelj koji je sudjelovao u obrani Hrvatske najmanje 100 dana u razdoblju od 5.8.1990-15.1.1992.tako kaže Zakon o braniteljima.Dragovoljci su također i oni koji u tom razdoblju nisu imali obvezu sudjelovanja u pričuvnom sastavu ili nije regulirao vojnu obvezu.isto tako kaže se u zakonu da se pod sudjelovanjem u obrani neovisnosti podrazumijeva oružani otpor agresoru i djelovanje u izravnoj vezi s tim otporom(odlazak u postrojbu,na borbeni položaj i povratak,te obuka i priprema za odlazak na bojište.Also dakle nikakve kuharice,tajnice,spremačice i ini profili nemaju pravo na status branitelja,čak ni medicinsko osoblje koje nije izravno bilo na bojišnici.

  • plavi cvijet 05.02.2010.

    Imate i moji podršku. Svaka čast časnim braniteljima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare