To je to što me zanima!

Josipović je najbogatiji u regiji, Tadić nema ni stan

Najbogatiji predsjednik u regiji je Ivo Josipović. Njegov kolega Tadić nema stan, kuću, a ni auto. Iza Josipovića je Ivanov, predsjednik Makedonije
Vidi originalni članak

Novoizabrani predsjednik Hrvatske Ivo Josipović je najbogatiji predsjednik u regiji. Ivo i Tatjana Josipović imaju četiri stana u Zagrebu te udio u zemljištu od 302,4 'kvadrata'. Voze se u Mazdi 5 i Opel Merivi, koje ukupno vrijede 280.000 kuna. Zajedno su kupili stan od 138 četvornih metara, a svatko od njih naslijedio je po stan, od 110 i 60 četvornih metara. Josipovićeva supruga kupila je stan od 209 kvadrata i naslijedila udio u zemljištu. Ostale pokretnine vrijede 290.000 eura, odnosno 2,1 milijun kuna. Zarađuju po 14.000 kuna na mjesec. Samo Ivo od kamata dobije oko 70.000 kuna na godinu. Tome treba dodati i prihode od nastave, autorskih prava, predavanja...Zajedno na godinu zarađuju između 800.000 i milijun kuna.
Najsiromašniji predsjednik je predsjednik Srbije Boris Tadić. On, kako piše Alo nema ni stan, ni kuću, a  ni automobil. U imovinskoj kartici je samo naveo da ima 360.000 kuna koje je dobio od prodaje stana. No s tim novcem Tadić u Beogradu može kupiti stan od samo 22 četvorna metra ili stan od 50 'kvadrata' u nekom od prigradskih naselja.
Iza Ive Josipovića po bogatstvu je predsjednik Makedonije  Đorđe Ivanov. On ima zemljište u Skoplju vrijedno oko 175.000 kuna te vozi Toyotu Corollu vrijednu oko 92.000 kuna. Na računu ima 224.224 kuna i još 204.222 dinara. Ivanov je prijavio oko 395.000 eura zajedničke imovine od prodaje stana. Njegova supruga Maja ima stan u Skoplju vrijedan 576.000 kuna. Iza Ivanova je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. On ima vikendicu u Sutomoru i dva stana u Podgorici. Mjesečna plaća mu je oko 13.000 kuna. Predsjedavajući u BiH Željko Komšić mjesečno zarađuje oko 7200 kuna i ima stan u Sarajevu koji je vrijedan oko 266.400 kuna. U imovinskoj kartici je naveo i da je zadužen oko 504.000 kuna.

SLOVENIJA NE OBJAVLJUJE IMOVINSKE KARTICE
Slovenija je jedina zemlja u regiji koja ne objavljuje imovinske kartice čelnih čovjeka države. Predsjednik Slovenije Danilo Türk je, kao i svi javni djelatnici morao priložiti imovinsku karticu, ali se ona, prema slovenskom zakonu, ne smije objaviti.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • klaus1 16.01.2010.

    Josipović je transparentno izložio sve šta posjeduje javnosti.I sada se svi isčuđavaju.A šta je sa Sanaderom,Polančecom,koji je u više navrata lagao o tome šta posjeduje,L.Raićem,od kuda njemu sve to,Todorićem koji je pred rat prodavao cvijeće i da dalje ne nabrajam.Nevjerijatno je kako javnost brzo zaboravlja,i u glavnom reagira kada netko baci \"kost\".Svi smo mi mogli biti i Todorići i Rajići,po ćemu su oni privilegirani da su ušli u\" bubanj \"200 najbogatijih svojim NE RADOM?,a vi drugi niste?A sada ovisite da vam oni daju posao?Zar ne vidite povijesnu PREVARU,dragi građani Hrvatske?Država oćito nije stvorena radi NAS nego radi NJIH.Ova \"praksa\" se nastavlja i dalje.Samo što su metode \"perfidnije\"i \"paklenije\".

  • veselica 15.01.2010.

    Ono što mogu reći je da me samo zanima kako će g.Josipović voditi ovu zemlju u narednom periodu.@Mirotvorac,danas se slažem s tobom.Sjećam se vremena svog studiranja,noći i noći provedenih uz knjigu.Uz rad potrebno je znati i baratati novcem,uštedjeti poneku kunicu.Kad se dođe doma s posla nastavlja se dalje.Danas je jednostavno tako.Ljudima oko mene važne su marke odjeće,cipela,dobro auto i ne vrijedi onaj tko to nema,ali ne vidim nekog velikog zadovoljstva.Znam i da mnogi danas uistinu teško žive pa zato dajem priliku predsjedniku da učini nešto za ovu napaćenu zemlju,a vrijeme će ionako sve pokazati.Pozdrav!

  • user_29428 15.01.2010.

    @jedina1 Supružnici Josipović koji oboje rade na fakultetu kao profesori imaju zajedničku plaću od 14.000 kuna (navedeno u tekstu) tako da nije problem utvrditi kolika je profesorska plaća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare