To je to što me zanima!

Josipović: Nisam zagovarao treći entitet, vaše izjave su laž

Nigdje i nikada nisam zagovarao tzv. treći entitet. O ostalim neistinama na kojima se temelji vaša izjava prosudit će javnost, poručio je Josipović predsjedniku HHO-a
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović odgovorio Ivanu Zvonimiru Čičku, koji ga je prozvao zbog intervjua u sarajevskom listu "Oslobođenje". Kazao je kako uopće ne želi polemizirati s Čičkovom izjavom jer se ona "temelji na notornim lažima", piše Večernji list.

- Nigdje i nikada nisam zagovarao tzv. treći entitet. O ostalim neistinama na kojima se temelji vaša izjava prosudit će javnost - poručio je Josipović predsjedniku HHO-a.

Podsjećamo, Hrvatski helsinški odbor je reagirao na Josipovićevu izjavu u "Oslobođenju" 11. siječnja navodeći da je predsjednik optužio Ivu Banca za "eklatantno miješanje u unutarnje poslove susjedne države". Samo dan ranije Banac je za isti list izjavio kako su zajedničke aktivnosti Josipovića i Tadića "na neki način ponavljanje modela, kao u dogovorima Cvetković - Maček i Milošević - Tuđman". Za Tadića je rekao da je "još u velikosrpskoj brazdi", a za Josipovića da on "nije Tuđman, niti uopće čovjek politike, već demokratski maneken". Josipović je odgovorio da Banac u političkom smislu ne predstavlja nikoga u Hrvatskoj. 

Izvorni članak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 26

  • koza 25.01.2011.

    "Šef bivše UDBa-e gosp Manolić, a također i drugi presjednik vlade RH(što dovoljno govori) na prozivanje gosp. Čička da trebe odgovarati za zločine UDBA-e je odgovorio:"Po mojoj evidenciji gosp Čičak je član UDBA-e od 70-tih ". Na to je gosp.Čičak promjenio temu,nije negirao.... Znamo da je pokušao opstruirati demonstracije 70-tih...iako ne mora biti točno Gosp.Čička postavlja gosp. Banac na mjesto presjednika HHO.... Od kada je gosp.Banac Član UDBA-e???? Cijelo vrijeme pila naopako... Ne mogu govoriti u ime gosp.Ive Josipovića, ali za svakog čovjeka govore njegova djela... Možda će nas i on razočarati ,ali dok se to ne dogodi..... Svaka šuša smije vrijeđati presjednika,od Tuđmana , Mesića,Josipovića.... Ma nismo mi bez razloga bili bez države toliko godina,nismo dobri,mi nevaljamo i gotovo...... "

  • ribarr 25.01.2011.

    eto precedniče prvi puta ti ja virujem od kad si precednik pa odma san zna da čičak laže jer ti ta zagovaraš treći entitet to nema veze sa zdravim razumom jer ti bi bija najsretniji sa samo jednim entitetom od vardara pa do triglava to je tvoj san

  • turbo x 24.01.2011.

    vi antijosipovicevci ste naviknuti na vikanje i zapaljive navodno domoljubne govore uz koje ce te vi da vicete uraa,zivio govornik a on,taj vas virtualni predsjednik ce ponosno da se sepuri masuci rukama i u sebi govoriti:oj narode stoko jedna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare