To je to što me zanima!

Josipović odgovara Jezerincu: Nitko ne tjera nikog na pobačaj

To je u prvom redu pitanje savjesti i nitko nikoga ne tjera na pobačaj. Svatko odlučuje sam i žena ima pravo izbora, rekao je u subotu predsjednik Ivo Josipović
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović komentirao je u subotu poziv vojnog biskupa Juraja Jezerinca vjernicima da ne poštuju zakon koji odobrava pobačaj.

- To je u prvom redu pitanje savjesti i nitko nikoga ne tjera na pobačaj. Svatko odlučuje sam i žena ima pravo izbora - poručio je Josipović. Objasnio je da to što hrvatsko zakonodavstvo odobrava pobačaj ne znači da ga i preporučuje kao nešto dobro.

'Očekujem od svih stranaka da budu iskreni'

Na upit hoće li u predizbornoj kampanji dvije najveće stranke biti iskrene prema biračima i reći da 10 tisuća zaposlenih u javnom sektoru vjerojatno čeka otkaz, Josipović je rekao kako nije čuo da je to itko rekao na taj način.

- Ja ne očekujem samo od dvije najveće stranke, nego od svih stranaka da budu iskreni prema biračima. To je dio demokracije i siguran sam da će građani znati prepoznati tko u svojim predizbornim programima obećaje realno, a tko nerealno - rekao je predsjednik, prenosi HTV. Dodao je da se se sastat s Kosor kad god njoj bude slobodan termin.

Inače, predsjednik Josipović je u subotu u svom uredu primio članove tamburaškog orkestra KUD-a Gaj, predstavnice organizacije žena Kašina, Hrvatskog mažoret saveza i Zagrebačkih mažoretkinja, boćarskog kluba Bizovac te dječake Rukometnog kluba Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Car Mrgud 11.09.2011.

    Da sam poznaval jezerinčevu mamu dok je bila trudna,ja bi je nagovaral na pobačaj. I uspjel bi,100%!

  • arwin 11.09.2011.

    Dio crkvene strukture potkupljen je od strane države zakonima koji omogučuju prekomjerno financiranje crkve. S onim dijelom svećenstva koji iskreno Hrvatsku doživljava samo kroz ostvarenje hrvatstva, čini jednu zapravo nazadnu i štetnu snagu koja je kočnica civilizacijskom razvoju. To ne znači da je nauk naše crkve loš, naprotiv, dobar je i tko ga se drži može mu samo činiti dobro. Također mnogo svečenika živi svoj poziv po Kristovu nauku i ne petljaju se u politiku. Abortus je pitanje o kojem svaka žena mora sama odlučiti no međutim to je ipak ubojstvo. I toga treba biti svjestan. Žena prije nego što s nekim ide u krevet bi trebala dobro razmisliti o liku i djelu potencijalnog oca svog djeteta, a ne da s njom onda imaju problema i doktori i roditelji i društvo, zato što ona ne zna držati noge skupa. Upravo takvi primjeri dokazuju potrebu crkvenog učenja jer prosječna populacija reagira i živi na nivou instikata, a crkva u formi lakorazumljivih zabrana i nagrada daje uputstva za život. Nažalost upravo oni kojima su ta i takva uputstva najpotrebnija, zbog svojeg intelektualnog ograničenja i društvene liberalističke klime, odbacuju učenje i vrijeđaju crkvu. U svakom slučaju prirodni zakoni na kraju sve dovedu na svoje mjesto. Samo što su oni puno okrutniji od crkve.

  • girica 11.09.2011.

    U principu, drago mi je čuti svako mišljenje vezano za bilo koju temu, pa tako i crkveno. Ovu izjavu predsjednika Josipovića podržavam u potpunosti. Ružno mi je pročitati u komentarima, kako je žena koja se odlučila za pobačaj, "ubojica" !? Vjerujem u Boga. Poštujem crkvu... ali, svećenici se nebi trebali mješati u privatnost i donošenje odluka bilo koje osobe u našem društvu! Isto tako , ni politika se ne treba mješati - samo omogućiti da svaka žena ima IZBOR ! Žene koje ja poznajem , sve odreda vole - obožavaju djecu, ako je neka od njih i imala pobačaj onda je za takav čin imala snažan životni argument. Nadam se da su cijenjeni svećenici kao i predsjednik i svi ostali sudionici u ovoj raspravi, čuli i za spontani pobačaj... Slažem se, svaka žena, odnosno , bračni par, treba donositi svoje životne i osobne odluke bez mješanja bilo koga sa strane. Svako zašto ima svoje zato!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare