To je to što me zanima!

Josipović: Ovaj referendum već ima jak psihološki efekt

Predsjednik Ivo Josipović smatra kako je riječ o nepotrebnom referendumu, koji osim troška, neće imati nikakvih praktičnih posljedica, bez obzira na ishod
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović već je ranije najavio kako će na referendumu o braku glasovati protiv, a za Jutarnji list pojasnio je svoj stav. Smatra kako je riječ o nepotrebnom referendumu, koji osim troška, neće imati nikakvih praktičnih posljedica, bez obzira na ishod. Ističe kako je brak u hrvatskim zakonima već definiran kao zajednica muškarca i žene, no i da referendum već sad ima snažan psihološki efekt s jakom diskriminatorskom porukom. 

- Ako uspije, poruka da nismo spremni prihvatiti različitosti, da želimo zaustaviti širom demokratskog svijeta jasan proces izjednačavanja svih ljudi, bez obzira na različita osobna svojstva, a posebno seksualnu orijentaciju, ta će poruka dodatno osnažiti - poručio je predsjednik. 

Idi na 24sata

Komentari 142

  • TomiPocanic 02.12.2013.

    ovaj referendum je glupost totalna.sutra počinjem skupljati potpise za referendum da sunce sija po danu. da ili protiv?

  • crnokosa19 02.12.2013.

    Boli me briga tko će s kim biti i što će raditi u svoja 4 zida. Ali ne prihvaćam brak istospolnih ljudi i pravo na posvajanje djece.

  • 02.12.2013.

    Svaki tjedan, referendum jedan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare